Kviečia padėti aprūpinti vaikus

Jau šeštus metus visą rugpjūčio mėnesį vyksta vaikų paramos akcija „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“, kurios tikslas – parama sunkiai besiverčiančių šeimų vaikams, kad prasidėjus mokslo metams jie į mokyklas iškeliautų aprūpinti visomis reikiamomis priemonėmis.

Maltos ordino pagalbos tarnybos paramos akcijos laikas pasirinktas specialiai prieš mokslo metus, kad vaikai iš socialinių rizikos šeimų, daugiavaikių šeimų, našlaičiai ir neįgalieji, gyvenantys specialiuose namuose, taip pat maltiečių vaikų dienos centrų auklėtiniai rugsėjo 1-ąją mokslo metus pasitiktų pilnomis kuprinėmis, nepatirtų bendraamžių patyčių ir galėtų oriai kibti į mokslus.
 
Vaikams labiausiai reikalingi sąsiuviniai, rašymo priemonės (parkeriai, kapsulės), flomasteriai, spalvoti pieštukai, guašas, akvarelė, teptukai, spalvotas popierius, žirklės, klijai, plastilinas, modelinas, kuprinės, lauko ir stalo žaidimai, sportinis inventorius, knygos ir spalvinimo knygelės. Taip pat mokinukai labai prašo padovanoti sportinės aprangos ir avalynės (gali būti nenauja, tačiau švari ir dar miela nešioti).

Maltiečiai kviečia savivaldybes, bendruomenes ir gyventojus prisidėti prie šios akcijos aukojant į sąskaitą LT294010051003992200 arba SMS žinute numeriu 1405, įrašius tekstą 1313 (SMS kaina 2 eurai). Parduotuvių vadovai kviečiami pastatyti dėžes su akcijos informacija ir rinkti pirkėjų aukojamas mokyklines priemones. Surinkus dėžę dėl jos pristatymo kreiptis į kontaktinį asmenį: Rasą Stukienę, tel.: 8 613 17 949 arba Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.