Direktorių susirinkime – atsisveikinimo nuotaikos

bitiniene pauliukenas
Nuotr. Atsisveikinant su Plokščių mokyklos-daugiafunkciniam centrui 27-erius metus vadovavusia Nijole Bitiniene, savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas įteikė neįprastą gėlių puokštę, kuri turėtų ilgai nevysti.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Trečiadienio popietę savivaldybėje rinkosi rajono mokyklų vadovai. Čia, skirtingai nuo paskutiniųjų susirinkimų, nebuvo matyti įtampos ir susirūpinusių veidų dėl kitais mokslo metais laukiančių pokyčių švietimo sistemoje, tik ramus susitelkimas atsisveikinant su ilgamete savo kolege, Plokščių mokyklos-daugiafunkcinio centro  direktore Nijole Bitiniene. Ji naujais mokslo metais įstaigai jau nebevadovaus.

Rajono savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas trumpai pristatė dabartinę situaciją švietimo įstaigose sakydamas, kad kol kas yra daug neaiškių dalykų, kurie direktorių laukia nuo rugsėjo 1 d., turėdamas galvoje naują etatinį apmokėjimą, mokinių maitinimo pokyčius, tai pastaruoju metu tarp pedagogų sukėlė nemažai sumaišties. Tačiau apibendrindamas švietimo situaciją sako, kad dauguma mokymo įstaigų naujuosius mokslo metus pasitinka atsinaujinusios, pasigražinusios kabinetus, taip pat nupirkti trys nauji moksleivius vešiantys autobusiukai, tad švietimo srityje rajone yra ir teigiamų poslinkių. Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Demenius sako, kad naujais mokslo rajone metais į mokyklą turėtų ateiti 251 pirmokas, nors direktoriai teigia, kad jie skaičiuoja 276 pirmokus.

Su artėjančiais mokslo metais direktorius pasveikino ir rajono savivaldybės vadovai – meras Edgaras Pilypaitis ir jo pavaduotojas Bernardinas Peras Vainius. Šįmet rajono vadovas direktoriams įteikė pirmokams skirtas dovanas – knygeles apie sėkmę. Ši mero iniaciatyva pradėta praėjusiais metais.

Daugiausia dėmesio susirinkime sulaukė ilgus metus direktoriavusi N. Bitinienė. Pedagogei rajono vadovai ir kolegos dėkojo už didžiulį atsidavimą darbui auklėjant jaunąją kartą ir linkėjo sėkmės bei ramaus atokvėpio akimirkų namuose. Taip pat prašė ir toliau nesitraukti iš visuomeninės veiklos, nes ji yra autoritetas jaunimui, iš jos galima daug ko pasimokyti.

Įteikę atsisveikinimo dovanas N. Bitinienei, pedagogai vaišinosi kava ir betarpiškoje aplinkoje  bendravo tarpusavyje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.