Į Kudirkos Naumiestį parriedėjo geltonasis autobusiukas

autobusiukas iveco
Nuotr. Rajono savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas (kairėje) naujo mokyklinio autobusiuko gavimo proga sveikino Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos mokytoją Mindaugą Valaitį.


Rugpjūčio 30 d. Vilniuje, Katedros aikštėje, vyko iškilmingas geltonųjų mokyklinių autobusiukų perdavimas savivaldybėms. Naujutėlaičiu geltonuoju autobusiuku parvažiavo Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos atstovai, dar du autobusiukai – Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centrui ir Griškabūdžio gimnazijai – bus perduoti spalio ir lapkričio mėnesiais.
 
Praėjusį ketvirtadienį Katedros aikštėje vykusioje šventėje dalyvavo Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Naumiestiečiams autobuso dokumentus perdavė šalies Prezidentė. Į šventę vyko Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos prezidentė Vaiva Valaitytė, mokytojas Mindaugas Valaitis bei rajono savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas.

Švietimo ir mokslo ministerija šiemet nupirko rekordinį šių autobusų skaičių – 157, net 75 autobusais daugiau nei pernai. Tam skyrė 6,34 mln. eurų iš ES investicijų lėšų.

„Kasmet geltonųjų autobusiukų skaičius auga, tai reiškia geresnį mokyklų pasiekiamumą ir pagalbą vaikams bei šeimoms. Šiemet jais galės naudotis apie 26 tūkst. mokinių“, – sako švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė.

Nauji autobusiukai bus skirti vežioti mokinius iš reorganizuotų, likviduotų ir pertvarkytų mokyklų kaimuose ir miesteliuose, taip pat priešmokyklinio ugdymo, specialiųjų poreikių turinčius mokinius, gyvenančius toliau kaip trys kilometrai nuo ugdymo įstaigos.

Visi mokykliniai autobusai turi 19 vietų. Didesniam saugumui užtikrinti juose įrengti ES standartus atitinkantys užvedimą blokuojantys alkotesteriai. Iš 157 autobusų 74 atnaujins esamą mokyklinių autobusų parką ir pakeis jau netinkamus naudoti. Geltonųjų autobusų projektas Švietimo ir mokslo ministerijos vykdomas jau 18 metų ir iš viso mokykloms perduota 1060, o Šakių rajonui 24 autobusiukai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.