Konstitucijos egzamine aktyvesni moksleiviai

Spalio 4 d. rajono savivaldybės tarybos salėje vyko Konstitucijos egzaminas, šįkart nesulaukęs didelio šakiečių dėmesio. Teisines žinias pasitikrino tik keturi asmenys (praėjusiais metais – penki) – du iš jų turintys teisinį išsilavinimą. Vaikai buvo aktyvesni nei suaugusieji – Konstitucijos egzaminą savo mokyklose laikė net 330 mokinių.

Tarp moksleivių aktyviausi buvo Kudirkos Naumiesčio gimnazistai – Konstitucijos egzamine dalyvavo net 92. Deja, nė vienas iš jų nepateko į antrąjį etapą. Kiek geriau sekėsi Lukšių Vinco Grybo gimnazijos auklėtiniams – čia teisines žinias pasitikrino 70 moksleivių, du iš jų dalyvaus ir kitame etape. Šakių „Varpo“ ir Sintautų pagrindinėje mokykloje Konstitucijos egzaminu susidomėjo po 35 mokinius, tačiau nė vienam nepavyko teisingai išspręsti 25 iš 30 testo klausimų. Šakių „Žiburio“ gimnazijoje Konstitucijos egzaminą laikė 25 gimnazistai, trims iš jų pavyko patekti į antrąjį etapą.
 
Teisines žinias pasitikrino ir 15 Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos mokinių, po 13 iš Kidulių pagrindinės mokyklos, Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro bei Griškabūdžio gimnazijos, 12 iš Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro, septyni Žvirgždaičių progimnazijos mokiniai, tačiau nė vienas iš jų į kitą etapą nepateko.

Į antrąjį egzamino etapą, kuris vyks spalio 18 d., be Gustės Žukauskaitės, Agnės Kereišiūtės ir Mildos Kriščiokaitytės iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos bei Deimantės Bakaitytės ir Emilijos Jokymaitytės iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, pateko ir savivaldybės administracijos Bendrųjų reikalų skyriaus vedėja Rita Vaičiūnienė. Spalio 25 d. net 32 geriausi Konstitucijos žinovai bus pagerbti Lietuvos Respublikos Prezidentūroje vyksiančioje ceremonijoje. Juos sveikins egzamino globėja – Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Laimėtojams skirta daug prizų, kurie pravers toliau plečiant žinių akiratį, – tai ir planšetiniai kompiuteriai, ir elektroninės skaityklės, ir partnerių dovanos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.