Sėkmė lydėjo Šakių gimnazistus

57-osios Lietuvos mokinių chemijos olimpiados miestų-rajonų etapas vyko sausio 11 d. Gerus rezultatus parodė ir mūsų rajono mokyklų moksleiviai. Tarp jų daugiausiai prizinių vietų laimėjo Šakių gimnazistai.

Tarp devintų klasių mokinių pirmąją vietą iškovojo Šakių „Žiburio“ gimnazijos pirmokas Vilius Frančiakas, surinkęs 29 taškus ir 92 galimų. Antrąją vietą laimėjo tos pačios gimnazijos mokinys Titas Žievys, pelnęs 21,5 taško. Abu gimnazistus moko mokytoja Snieguolė Mockienė. Trečiąją vietą užėmė Griškabūdžio gimnazijos pirmokas Deividas Rūškys (mokytoja Edita Kurienė), kurio sąskaitoje 11 taškų.
 
Tarp dešimtokų geriausiai pasirodė Nedas Rimavičius (mokytoja Aidutė Žemaitienė) iš Kidulių pagrindinės mokyklos. Jis surinko 45,5 taško iš 92 galimų. Antrąją vietą laimėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijos antrokė Vaida Mankutė (mokytoja A. Žemaitienė), pelniusi 39,5 taško. Trečioje vietoje – tos pačios gimnazijos mokinė Arijana Bagdanavičiūtė (mokytoja S. Mockienė), kurios sąskaitoje 27,5 taško.

Tarp vienuoliktų klasių pirmąją vietą laimėjo Griškabūdžio gimnazijos trečiokė Živilė Naujokaitytė (mokytoja E. Kurienė), surinkusi 31 tašką iš 102 galimų. Tik dviem taškais nuo jos atsiliko ir antrąją vietą užėmė Justė Remeikaitė iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Trečioje vietoje liko tos pačios mokyklos trečiokas Neinartas Rasimas, surinkęs 17,5 taško. Jų abiejų chemijos mokytoja S. Mockienė.

Tarp dvyliktokų triumfavo Tomas Ignatavičius (mokytoja S. Mockienė) iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Jo sąskaitoje 46 taškai iš 102 galimų. Antrąją vietą laimėjo Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos ketvirtokė Iveta Baltrušaitytė, surinkusi 40,5 taško. Ją chemijos moko mokytoja Monika Matulaitienė. Trečioje vietoje Agnė Užupytė (mokytoja S. Mockienė) iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos, pelniusi 35 taškus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.