Visiems pradinukams nemokamas maitinimas?

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija svarsto, ar nereikėtų suteikti nemokamo maitinimo visiems pradinukams, nepriklausomai, kokios yra šeimos pajamos. Jau ir rajone renkama informacija, kokia šiuo klausimu bus apibendrinta nuomonė.

Praėjusią savaitę raštą su raginimu rinkti informaciją gavo Socialinės paramos skyrius. Pasirodo, gerokai anksčiau tokį pat raštą gavęs ir Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyrius, į kurį, kaip sakė vyriausiasis specialistas Gintaras Demenius, jau pradeda plaukti informacija iš mokyklų. Retorinis klausimas, ar susikalba ir kaip susikalba ministerijos, bet užklausimo esmė ta pati.
 
„Svarstomas klausimas dėl socialinės paramos mokiniams sistemos tobulinimo, suteikiant teisę į nemokamą maitinimą mokykloje visiems mokiniams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ar pradinio ugdymo programas, nevertinant šeimos pajamų“, – rašoma rašte, kuriame prašoma apklausti kuo daugiau mokinių, jų tėvų, mokyklų administracijų atstovų ir kitų visuomenės narių, kuriems rūpi vaikų maitinimo klausimai ugdymo įstaigoje.

Pasak G. Demeniaus, jis raštą išsiuntinėjo mokykloms. Iš dviejų atsakymus jau gavo, o iki vasario 28 d. ministerijai turi būti pateikta apibendrinta nuomonė. Galimi nuomonių variantai: siūlymui nemokamai maitinti visus pradinukus, nevertinant tėvų pajamų, pritariama; pritariama iš dalies; nepritariama visai.

G. Demenius tokiam siūlymui pritartų.

„Ne paslaptis, kad tie, kurie gauna nemokamą maitinimą, yra pašiepiami, tad būtų lygybė. Aš būčiau už“, – komentavo vyriausiasis specialistas.

Tačiau kokia bus bendra nuomonė, kol kas neaišku. Bent jau rašte rašoma, esą mokyklose vaikų maitinimas kelia prieštaravimų, su maitinimu susijusios tokios problemos – vaikų nenoras valgyti atitinkamą maistą, daug maisto išmetama, neracionaliai naudojami tiek tėvų, tiek valstybės pinigai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.