Meno mokykloje pildosi senos svajonės

meno mokykla remontas
Nuotr. Šakių rajono meno mokyklos palėpėje UAB „Mediresta“ darbininkai įrenginėja keturias klases. Po remonto čia įsikurs Dailės skyrius.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Dar gruodžio mėnesį Šakių rajono meno mokykloje pradėta įgyvendinti dešimtmetį puoselėta svajonė – įrengti patalpas mokyklos palėpėje ir perkelti į ją Dailės skyriaus mokinius. Nors remonto darbus planuojama baigti kovo mėnesį, tačiau, kaip informavo mokyklos direktorius Einaras Martinaitis, kol bus pastatyti baldai ir viskas perkraustyta, užtruks, tad įkurtuves tikimasi švęsti jau naujais mokslo metais.

Praėjusiais metais pagal rajono savivaldybės įgyvendinamą projektą „Neformaliojo švietimo infrastruktūros tobulinimas Šakių mieste“ buvo skirta 164,5 tūkst. eurų Meno mokyklos palėpės įrengimui. Čia suplanuotos keturios patalpos, į kurias persikels Dailės skyrius. Pasak Meno mokyklos vadovo, „namo iš senojo gimnazijos pastato sugrįš dailės mokytoja Lolita Rūgytė su savo mokiniais, tik skulptorius Kęstutis Dovydaitis liks pirmame aukšte su keramikos krosnimis“.

„Dailininkams studija su natūraliu apšvietimu iš viršaus yra vienas iš pagrindinių dalykų, tad dešimtmetį puoselėta svajonė pagaliau išsipildys“, – džiaugėsi E. Martinaitis.

Tiesa, numatyti darbai turėjo prasidėti anksčiau, tačiau, vos pradėjus valyti palėpę, paaiškėjo, kad pastate neveikia 95 proc. ventiliacijos sistemos – išgriautas ir užmūrytas ventiliacijos angas pastebėjo sąžiningai darbus atliekantys UAB „Mediresta“ darbininkai.

„Pradėjus ieškoti, kas galėtų išvalyti ventiliacijos sistemą, sužinojome, kad Lietuvoje yra tik viena licencijuota įmonė, kuri turi specialius siurblius ir kitą įrangą, tad, kol jie dirbo, susitrukdė kiti darbai, nes nesinorėjo, kad pirmas ir antras aukštas liktų be ventiliacijos“, – pasakojo Meno mokyklos vadovas.

Kaip teigė savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Aurimas Staugaitis, natūralu, kad, pradėjus darbus statybose, atsiranda visokiausių niuansų, o projektuotojai, darydami projektą neišvalytoje palėpėje, užmūrytų ventiliacijos angų galėjo ir nepastebėti, tačiau projektas nuo to nenukentėjo, ventiliacijos sistemos sutvarkymui buvo papildomai skirta 3,5 tūkst. eurų.

Kadangi iki šiol palėpės erdvės nebuvo naudojamos, į ją buvo galima patekti tik geležinėmis kopėčiomis, todėl, gerokai praplatinus angą, tarp antrojo aukšto ir palėpės įrengti laiptai, kuriais netrukus bus galima vaikščioti. Taip pat čia bus modernizuotos vandentiekio ir nuotekų sistemos, įrengtas sanitarinis mazgas, naujai išvedžiotos šildymo ir vėdinimo sistemos, montuojama elektros instaliacija ir apšvietimas.

„Jei toliau remonto darbai eisis gerai, planuojama juos baigti kovo mėnesį, tačiau persikraustymas užtruks, todėl reikės gerokai paplušėti, kad galėtume jaunuosius dailininkus Rugsėjo 1-ąją sutikti naujose patalpose“, – atviravo Šakių rajono meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja Ramunė Valaitienė.

Pagal tą patį projektą pagerės ir Meno mokyklos šokėjų sąlygos. Senojoje „Žiburio“ gimnazijoje, kur vyksta jų repeticijos, planuojama naujai suremontuoti rūbines ir pirmojo aukšto tualetus. Tam numatyta preliminari 38 tūkst. 40 eurų suma. Na, o kad ir muzikantai liktų nenuskriausti, jiems planuojama skirti 20 tūkst. 300 eurų fortepijono ir akustinės užuolaidos pirkimui. Tad visos svajonės bus išpildytos su kaupu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.