Paskelbti konkurso „Tramtatulis 2019“ laureatai

Penktadienį Zanavykų muziejuje vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis 2019“ pirmasis Šakių rajono ratas, kuriame dalyvavo 23 moksleiviai.

Šiųmetis konkursas skirtas lietuvių tautosakos rinkėjo ir leidėjo Antano Juškos 200 metų sukakčiai paminėti, o jo tikslas – skatinti jaunąją kartą domėtis savo krašto tradicine kultūra, skleisti liaudies kūrybą, ugdyti jaunuosius folkloro atlikėjus – dainininkus, muzikantus, pasakorius.
 
Iš 23 konkurse dalyvavusių vaikų ir moksleivių į antrąjį ratą pateko šešiametė Mėta Kazarjan (mokytoja Asta Grigaitienė) iš Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro, šešiametė Gerda Mažeikaitė (mokytoja Audronė Adomaitienė) iš Šakių vaikų lopšelio-darželio „Berželis“, septynmetė Lėja Gidilica ir septyniolikmetė Simona Sprainaitytė (abiejų mokytoja Raimonda Černevičiūtė) iš Griškabūdžio kultūros centro folkloro ansamblio „Užnovietis“, aštuonmetė Miglė Bartkutė (mokytoja Rima Vasaitienė) iš Šakių rajono savivaldybės jaunimo kūrybos ir sporto centro, dešimtmetė Gustė Tamašauskaitė (mokytoja Audronė Adomaitienė) iš Gelgaudiškio kultūros centro, vienuolikmetis Kajus Stanaitis (mokytoja Lina Bakaitienė) ir šešiolikmetis Vaidas Blažiūnas (mokytoja Jolita Zokienė) iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos. Jie rajono garbę gins Sūduvos regiono rate, kuris vyks kovo 22d. Prienuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.