Mokykla nuo šiol bus ir darželinukų antraisiais namais

darzelis kriukai
Nuotr. Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė priėmė mažuosius ikimokyklinukus po savo stogu.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusį pirmadienį Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė džiaugsmingais šūksniais į savo kolektyvą priėmė pačius mažiausius miestelio gyventojus. Čia jie buvo pasitikti su šventiniais balionais ir konfeti lietumi. Vaikų darželis „Pušelė“ persikėlė į naujai suremontuotas, pavasariu kvepiančias mokyklos patalpas, kuriose gausu įvairiausių žaislų, laukia smagūs užsiėmimai.

Nauju darželiu šiandien gali džiaugtis ne tik Lekėčių miestelio bendruomenė. Pagaliau išsipildė ir mažųjų kriūkiečių svajonė – duris atvėrė naujas vaikų darželis mokyklos patalpose, kurias pagal savivaldybės įgyvendinamą projektą už maždaug 73 tūkst. eurų įrengė UAB „Virtualūs namai“. Čia iš senojo pastato, kuriame darželis įsikūrė 2005-aisiais, perkeltos dvi ikimokyklinio ugdymo grupės – „Ežiukų“ (16 vaikučių) ir „Pelėdžiukų“ (20 vaikučių). Tradicinę juostelę perkirpo rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis ir Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Lilija Liutvinienė. Jos pavaduotoja ikimokykliniam ugdymui Edita Pranskaitienė įpareigota juostelės dalį, ant kurios užrašyta atidarymo data, išsaugoti ateities kartoms.
L. Liutvinienė, džiaugdamasi saulėtu rytmečiu, pražydusiu vaikučių šypsenomis, dėkojo auklėtojoms, jų artimiesiems ir vaikučių tėveliams, padėjusiems darželiui persikraustyti ir įsikurti naujoje vietoje. Tuo metu mažieji darželinukai jau buvo pasirengę susirinkusiems parodyti kartu su savo auklėtojomis paruoštą programėlę, drąsiai deklamavo eiles ir dainavo daineles. Tiesa, kai kuriems naujoje vietoje dar buvo labai nedrąsu, riedėjo ašarėlės, kai kuriems magėjo greičiau apžiūrėti naujas grupes, todėl dėmesys nuolat krypo ne į atvykusius svečius, o į šalia esančius žaisliukus.

E. Pilypaitis neslėpė, kad tai tik pusė darbo, pritaikant daugiafunkcį centrą ir patiems mažiausiems, ir patiems vyriausiems.

„Drąsiai galiu pasakyti, kad ši mokykla tampa kartų, kurios susipins tarpusavyje, namais, – kalbėjo meras, kviesdamas ir ateityje čia išlaikyti gražias savanorystės gijas, pagelbėti vieni kitiems įvairiuose darbuose ir būti pavyzdžiu kitoms bendruomenėms, siekiant bendro tikslo. Visų savivaldybės administracijos darbuotojų vardu jis įteikė mažiesiems įkurtuvių dovaną – kamuoliukų baseiną, kuris netrukus atkeliaus į laisvas darželio erdves.

Seimo narė Irena Haase, atvykusi pasveikinti bendruomenės įkurtuvių proga, paaiškino susirinkusiesiems vaikų darželio sąvoką. Mat darželiais vadinami ir gėlių bei daržovių auginimo ploteliai. Pasak jos, vaikų darželio sąvoką, atsiradusią XIX amžiuje, žymus vokiečių pedagogas Frydrichas Frebelis įvardijo taip: „Vaikai – tai gležni daigeliai, kuriems reikalinga rūpestinga sodininko priežiūra, kad jie užaugtų dideli ir stiprūs.“ Seimo narė vaikams įteikė dovaną, kuri padeda pažinti spalvas ir atkartoti jas savo paveikslėliuose.

„Žinia, kad šiandien Kriūkų vaikų darželio auklėtiniai persikėlė į naujas patalpas, pasiekė ir mus. Mes šiek tiek pavėlavom su savo dovanomis. Norėjom vaikams padovanoti paspirtukus, kad šie lengviau ir greičiau galėtų čia atvykti“, – prasitarė rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas, į šventę atvykęs su nauja darbuotoja Ingrida Kasparavičiene.

Kriūkų seniūnė Ona Rakauskienė neslėpė, kad pati didžiausia dovana darželiui, mokyklai, seniūnijai ir Lietuvai yra jie – mažieji kriūkiečiai. Linkėdama vaikams augti meilės apsuptyje, ji įteikė arkliuką pasportavimui ir konstruktorių kūrybiškumo ugdymui.

Kriūkuose gyvenanti rajono savivaldybės tarybos narė Raminta Jakelaitienė neslėpė, kad jai labai gerą įspūdį paliko naujai įrengtas ikimokyklinukų skyrius, o jei dar kokių ugdymo priemonių pritrūktų, įteikė direktorės pavaduotojai vokelį joms įsigyti. Ji priminė, kad bendruomenė, besidžiaugdama naujomis patalpomis, nepamirštų ir senųjų, sugalvotų, kas jose galėtų vykti.

Svečiai išsiskirstė, o vaikai liko džiaugtis naujais žaisliukais ir naujomis patalpomis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.