Nuskambėjo paskutinis skambutis

paskutinis skambutis
Nuotr. Jau keletą metų iš eilės Šakių gimnazistai pasivažinėjimą automobiliais pakeitė į saugias eisenas šaligatviais.


Ir vakar, ir šiandien šėlioja rajono abiturientai. Šiemet paskutinis skambutis nuskambėjo 294 mūsų rajono gimnazistams ir Marijampolės profesinio rengimo centro (PRC) Kudirkos Naumiesčio skyriaus abiturientams. Pernai į savarankišką gyvenimą išėjo 335 abiturientai.
 
Oficialiai paskutiniuosius mokslo metus Šakių „Žiburio“ gimnazijoje baigė 123, Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje – 42, Griškabūdžio gimnazijoje – 33, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijoje – 30, Lukšių Vinco Grybo gimnazijos Gelgaudiškio skyriuje – 21, Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriuje – 38 abiturientai ir septyni suaugusiųjų klasės moksleiviai.

Paskutinio skambučio šventės metu abiturientams buvo skirti patys gražiausi linkėjimai, padėkos, dvylikos mokyklinių metų prisiminimai. Juk mokykla – tai ne tik pamokos ir kontroliniai. Tai ir bendravimas, ir draugystės džiaugsmas, ir pirmoji meilė... Paskutinis skambutis ne tik žymi mokyklos baigimą, bet turi ir simbolinę prasmę - jis yra tarsi pirmasis žingsnis į savarankišką gyvenimo kelią, kai abiturientai tampa atsakingi už savo sprendimus.

Deja, kartais jie įsišėlioja taip, kad pamiršta saugumą, važinėja gatvėmis išlindę pro automobilio langus. Dėl neatsargių paskutinio skambučio pasivažinėjimų kasmet nutinka skaudžių nelaimių, kurios pasibaigia sužalojimais ar net mirtimi. Todėl jau keletą metų iš eilės Šakių gimnazistai pasivažinėjimą automobiliais pakeitė į saugias eisenas šaligatviais. Ne išimtis ir šie metai. Praeivių dėmesį patraukė ir automobiliais zujantys Lukšių gimnazistai, ir su skanduotėmis šaligatviais marširuojantys Šakių abiturientai.  

Nuskambėjus paskutiniam skambučiui, abiturientams pagrindinė brandos egzaminų sesija mokyklose dar truks iki birželio 20 d., kada jie laikys paskutinį geografijos valstybinį brandos egzaminą. Norint gauti brandos atestatą, šiemet reikia išlaikyti privalomą lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieną pasirinktą brandos egzaminą ar apginti brandos darbą. Privalomasis lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas bus laikomas birželio 1 d.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.