Varžėsi vienuolika komandų

istiesk ranka nugaletojai
Nuotr. Geriausiai renginyje pasirodė Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos aštuntokai, užėmę pirmą vietą.


Gegužės 24 d. įvyko tradicinis savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro organizuotas renginys „Ištiesk pagalbos ranką V“, į kurį atvyko 11 rajono mokyklų komandų, lydimų mokytojų ir sveikatos specialistų.
 
Po trumpo komandų prisistatymo biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas palinkėjo sėkmės, o moksleiviai, gavę trumpą instruktažą bei žemėlapius, pajudėjo į užduočių punktus. Komandos įveikė apie 5 km trasą ir 10 užduočių punktų. Pavyzdžiui, „Sveikatos“ stotelėje dalyviai taisyklingai sukomplektavo pirmosios pagalbos rinkinius. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro organizuotoje stotelėje mokiniai varžėsi estafetėse, „Medicinos“ punkte mokėsi gaivinimo pradmenų, „Policijos“ poste atsakinėjo į prevencinius klausimus, bandė sulaikyti sieną kertantį pažeidėją. Atpažinti padirbtus dokumentus teko „Valstybės sienos apsaugos“ punkte, o štai „Kareivių“ stotelėje mokiniai užsimaskavo kovai, naudodamiesi kompasu ir papildomomis nuorodomis ieškojo paslėpto lobio. Alpinizmo rungtyje kiekvienas įveikė 15 metrų perkėlą lynu virš vandens telkinio. Sporto klubo „Vėjas“ organizuotoje rungtyje mokiniai susipažino su dviračio tinkamu parengimu, saugumo reikalavimais, važiavimu keliuose.

Po renginio moksleiviai vaišinosi koše, stebėjo Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos kinologų pasirodymą, maudėsi, bandė įkopti į uolą, buvo apdovanoti medaliais ir prizais.

Geriausiai mokantys dirbti komandoje, koordinuoti, greičiausi ir tiksliausi – Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos aštuntokai, kuriuos konkursui rengė sveikatos specialistė Kristina Damijonaitienė ir mokytojas Vidas Senkus. Antrą vietą užėmė Griškabūdžio gimnazijos aštuntokai bei sveikatos specialistė Loreta Zakarauskienė, mokytoja Jūratė Šnipienė. Bronzos medaliais pasipuošė Sintautų pagrindinės mokyklos devintokų komanda (mokytoja Loreta Grabauskienė, sveikatos specialistė Donata Užupytė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.