Išleido 58-ąją menininkų laidą

meno mokykla 58laida
Nuotr. Šakių rajono meno mokyklą šiemet baigė 48 absolventai. Tiesa, ne visi jie atsisveikino su mokykla, kiti sugrįš mokytis išplėstinėse studijose.


Trečiadienio pavakare Šakių rajono meno mokyklos jaunieji menininkai ir jų artimieji rinkosi į Išleistuvių šventę, kuri buvo organizuojama Gelgaudiškio dvare. Šiemet pirmą kartą mokykla atsisveikino su visų trijų skyrių absolventais – muzikantais, dailininkais ir šokėjais.
 
Šiemet Šakių rajono meno mokykla išleido 48 absolventus. Muzikos skyrių baigė 27 mokiniai (24 pagrindinį, du išplėstinį ir vienas mėgėjų ugdymą), surengę savo tėvams ir draugams puikų koncertą. Sausakimšoje dvaro salėje netilpo visi, norintys pasiklausyti jų muzikavimo. Šakių rajono meno mokyklos direktorius Einaras Martinaitis džiaugėsi, kad dalis jų žada sugrįžti ir mokytis išplėstinėse studijose, o gabių muzikantų, kurie su mokyklos baigimu neatsisveikino su savo muzikos instrumentais, mokykla skaičiuoja arti šimto.

Su Dailės skyriumi atsisveikino devyni jaunieji menininkai (aštuoni baigė pagrindinį ir viena išplėstinį ugdymą), Gelgaudiškio dvaro erdvėse surengę savo baigiamųjų darbų pristatymą ir parodą. Dailės mokytoja Lolita Rūgytė pastebėjo, kad jų absolventai jaunėja savo amžiumi, todėl jų darbai savo brandumu skiriasi nuo 18-mečių–19-mečių, tačiau jie visi saviti ir įdomūs. Ji džiaugėsi, kad skyrių baigę absolventai išsineša pakankamą žinių bagažą.

Šokio skyrius šiemet išleido pirmąją laidą, kurią baigė 12 mokinių. Jau rašėme apie jų staigmeną rajono gyventojams – muzikinį spektaklį „Voro vestuvės“, kurį pastatė choreografė Aušra Butkauskaitė-Sederevičienė, puikiai įvertinusi savo šokėjų profesionalumą. Pirmąją laidą išlydėję mažieji šokėjai surengė jiems staigmeną – šokį, po kurio tiesiai šviesiai išrėžė: „Gera vieta niekada tuščia nelieka!“

Šakių rajono meno mokyklos direktorius E. Martinaitis ir jo pavaduotoja Ramunė Valaitienė įteikė absolventams padėkos raštus už labai gerą mokymąsi, puikius pasirodymus konkursuose ir kitose veiklose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.