Mokyklinis autobusas – Gelgaudiškio mokyklai

Šiais metais rajono savivaldybė savo nuosavybėn perims vieną geltonąjį autobusą „Iveco Daily“, kurio vertė 40 tūkst. 416 eurų (su PVM). Nurodytas turtas bus perduotas Gelgaudiškio pagrindinei mokyklai naudotis ir disponuoti patikėjimo teise.

Šiais metais teikti paraiškas įsigyti geltonuosius autobusus buvo galima tik tuo atveju, jei jie bus skirti vežioti kaimuose ir miesteliuose toliau nei 3 km nuo mokyklos gyvenančius ir pagal priešmokyklinio ar bendrojo ugdymo programas besimokančius mokinius, kurie nuo naujų mokslo metų turės pakeisti mokyklą dėl jos reorganizavimo, likvidavimo ar vidaus struktūros pertvarkos, specialiųjų ugdymosi poreikių turinčius mokinius, kurie nepajėgia savarankiškai vaikščioti arba dėl turimų sutrikimų yra nesaugūs keliuose, bei norint sutrumpinti mokinių, kurie priversti laukti pavėžėjimo paslaugos, kelionę iš namų į mokykla ir atgal.
 
Pagal šiuos reikalavimus buvo pateiktos penkių rajono mokyklų paraiškos. Įvertinus, kad Griškabūdžio gimnazija ir Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centras geltonuosius autobusus gavo 2018 m., iš likusiųjų visas sąlygas tenkino tik vienintelė Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos paraiška. Tad jai ir atiteks naujas geltonasis autobusas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.