Pirmą kartą jūrą sveikino ir gelgaudiškiečiai

atgaiva vaikai
Gelgaudiškiečiai, pasipuošę geltonais marškinėliais, kartu su juos lydėjusia Vaikų dienos centro darbuotoja Rita Pavalkiene džiaugėsi organizatorių dovanomis. Vaikų dienos centro „Atgaiva“ nuotr.

Liepos 27–28 dienomis ketvirtus metus iš eilės vyksta akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“, kurios metu 7–12 metų amžiaus vaikai iš sunkiau besiverčiančių šeimų kviečiami pirmą kartą apsilankyti Palangoje. Šiemet tokią galimybę turėjo ir dešimt Gelgaudiškio vaikų dienos centro lankytojų. Atvykusių gelgaudiškiečių laukė dviejų dienų programa, kurios svarbiausia dalis – susitikimas su jūra.
 
Ši akcija organizuojama prisidedant prie Nacionalinės socialinio saugumo kompanijos „Už saugią Lietuvą“, kurios iniciatorė buvo prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šiemet pasveikinti ir palydėti vaikų į pajūrį atvyko prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąją ponia Diana Nausėdiene.

Vos tik gelgaudiškiečiams atvykus į Palangą, organizatoriai įteikė jiems po maišelį dovanų, užsegė dalyvių apyrankes. Vaikai turėjo galimybę iš arti pamatyti Prezidentą su žmona, pasimaudyti jūroje, dalyvauti savanorių siūlomuose žaidimuose ir konkursuose, pašėlti masinėje spalvų fiestoje. Akcijos dalyviai taip pat buvo pavaišinti kareiviška koše ir saldžiomis rėmėjų dovanomis, ypač didelį įspūdį vaikams paliko apsilankymas Gintaro muziejuje.

„Buvo gera vakare pamerkti kojas fontane, miegoti ne savo minkštose lovose, bet kaip tikriems turistams – ant grindų, pašokinėti batutų parke, pasigrožėti miesto panorama iš bažnyčios bokšto, pabendrauti su maloniais žmonėmis ir, dar kartą pasimaudžius, atsisveikinti su jūra...“ – pasakojo Gelgaudiškio vaikų dienos centro projektų vadovė Alina Damušytė, kartu su Rita Pavalkiene lydėjusi vaikus į kelionę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.