Dailės skyrius rugsėjį pasitiko naujose erdvėse

meno mokykla rugyte
Simbolinis raktas buvo patikėtas Dailės skyriaus vedėjai Lolitai Rūgytei, kuri ir aprodė naujas, jauniesiems mokyklos dailininkams skirtas patalpas, įkurtas mokyklos palėpėje. D. Pavalkio nuotr.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Šakių rajono Meno mokyklos Dailės skyriaus mokiniams šis rugsėjis išskirtinis. Pagaliau išsipildė svajonė mokyklos palėpėje jiems įrengti modernias ir erdvias patalpas su natūraliu apšvietimu iš viršaus. Direktorius Einaras Martinaitis neslėpė, jog šios džiugios akimirkos visa bendruomenė laukė 14 metų.

Kaip informavo Meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja Ramunė Valaitienė, įstaigos mokinių gretos pasipildė 49 mokiniais, kuriems šis rugsėjis mokykloje pirmasis. Kad jie visam gyvenimui atmintų šią istorinę savo gyvenimo akimirką, mokyklos vadovai pakvietė visus pirmokus nusifotografuoti – įamžinti pirmuosius žingsnius į meno pasaulį.

„Šis rugsėjis ypatingas ne tik pirmokėliams, bet ir vienam mokyklos darbuotojui. Nors jis pasitinka ne pirmą rugsėjį šioje įstaigoje, tačiau šis ruduo jam bus įsimintinas, nes šiemet čia jis pradeda savo pedagoginę karjerą“, – kalbėjo R. Valaitienė, pristatydama bendruomenei naują varinių pučiamųjų instrumentų mokytoją Ugnių Arcabą iš Kėdainių, kurį į Šakius atviliojo Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos Pučiamųjų instrumentų skyriaus dėstytojas Nerijus Jakštonis.

Naujasis mokytojas atviravo, kad mokytis groti dūda pasirinko todėl, jog galvojo, kad įvaldyti tris klavišus turintį instrumentą bus lengviausia, tačiau, pradėjus mokytis, jau taip nebeatrodė. Pasak jo, šiandien jis ne tiek jaudinasi, kiek Meno mokyklos pirmokėliai, tiesiog nekantrauja kuo greičiau pradėti pamokas.

Džiugu, kad mokyklos, kurioje pradeda savo kūrybinį kelią, nepamiršta ir buvę mokiniai. Šįkart su Rugsėjo 1-ąja meno bendruomenės pasveikinti atvyko mecosopranu – vienu iš rečiausių moterų balsų – dainuojanti ir šiuo metu Velse gyvenanti šakietė Aurelija Stasiulytė. Jos daina „Baltas paukštis“ buvo skirta ne tik tiems, kurie pirmą kartą peržengė mokyklos slenkstį ar mokosi paskutiniai metai, bet ir buvusiems mokyklos mokiniams, kurie, kaip patys prasitarė, jaučiasi keistai ir negali patikėti, kad jau nebeskubės į pamokas šioje mokykloje.

Rugsėjo 1-osios šventėje dalyvavęs rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis džiaugėsi, kad mokykla atvėrė naujas erdves jauniesiems meno kūrėjams, ir dėkojo „už kantrybę visai bendruomenei, kuri turėjo mokytis prisitaikydama prie remonto darbų ir iškęsti dulkes, stogo ardymus, projektuotojus ir statybininkus“. Jis perdavė E. Martinaičiui simbolinį raktą nuo modernių ir šviesių patalpų mokyklos trečiajame aukšte, primindamas, kad nuo šiol direktorius yra atsakingas už patalpų tinkamą įveiklinimą, bei  kvietė mokinius susitelkti didiems atradimams ir ieškojimams, o mokytojams linkėjo kantrybės ir išradingumo.  

Mokyklos direktorius simbolinį raktą patikėjo Dailės skyriaus vedėjai Lolitai Rūgytei, kuri ir aprodė naujas patalpas, skirtas jauniesiems mokyklos dailininkams. Aišku, jiems čia teks padirbėti nustatytomis valandomis, tačiau menininkams jau taip būna, kad pagauti įkvėpimo jie į laikrodį nežiūri, tad kartais gali užsisėdėti ir iki paryčių. E. Martinaitis teigė šią mintį išgirdęs ir pasvarstysiąs, kaip būtų galima išspręsti šį klausimą.

Dailės skyriaus įrengimui Meno mokyklos palėpėje pagal rajono savivaldybės įgyvendinamą projektą „Neformaliojo švietimo infrastruktūros tobulinimas Šakių mieste“ pernai buvo skirta 164,5 tūkst. eurų. Nors remonto darbai buvo užbaigti anksčiau, tačiau patalpas atidaryti nuspręsta Rugsėjo 1-ąją – užtruko persikraustymas iš senojo gimnazijos pastato, kur dėl patalpų trūkumo su savo mokiniais buvo prisiglaudusi mokytoja L. Rūgytė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.