Mokslo metai nauji, o bėdos tos pačios

varpo eismas
Policija, mokyklos administracija, seniūnija prašo vairuotojų ir mokinių tėvų supratingumo bei siūlo vyresnius mokinius paleisti ne mokyklos aikštelėje, o gretimose gatvėse. Įvažiavus į aikštelę rekomenduojama iš jos grįžti ne apsisukant, o sukant į Medžiotojų gatvę ir pan. Šakių PK nuotr.

Neseniai prasidėję nauji mokslo metai vėl priminė senas bėdas. Metų metais didžiulės automobilių spūstys ryte prieš pamokas ir per pietus susidaro Šakiuose prie „Varpo“ mokyklos (nuo stadiono pusės). Be to, dabar eismas Vasario 16-osios gatve suintensyvėjęs, nes vyksta ir aplinkkelio remonto darbai. Policija, mokyklos administracija, seniūnija prašo vairuotojų ir mokinių tėvų supratingumo bei siūlo laikinas rekomendacijas.
 
Aikštelė prie mokyklos užsikemša rytais, kai tėvai savo atžalas atveža į mokyklą, ar per pietus, kai atvyksta jų pasiimti. Sudėtinga ne tik apsisukti, bet ir įvažiuoti ar išvažiuoti, ne itin saugu ir patiems moksleiviams. Be to, dalis automobilių sustoja, nes mažesniųjų vaikų tėvai eina pasitikti į mokyklą, aikštelėje stovi ir darbuotojų automobiliai, tad vieta manevruoti tikrai ribota. Ypač sudėtingos eismo sąlygos susidaro Vasario 16-osios ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžoje.

Štai ir socialiniame tinkle šakietė Itana Januševičienė priminė, kad tai metų metais besitęsianti problema. Ji sutinka, kad vykdant aplinkkelio darbus problema paaštrėjo, bet yra įsitikusi, kad tai ne pagrindinis argumentas. Moteris viešai teiraujasi, ar negalima J. Basanavičiaus gatvėje vietoj esančių klombų pastatyti šlagbaumo ir eismą kreipti tiesiai, o šlagbaumą pakelti ir nuleisti numatytu laiku.

„Visas srautas mašinų, išleidę vaikus, nuvažiuotų tiesiai, o ne manevruotų beapsigręždami atgal ir sudarydami kamščius“, – įsitikinusi šakietė.

Dar praėjusią savaitę Šakių bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė išplatino pranešimą, kuriame prašoma supratingumo, pakantumo ir pateikia rekomendacijas, kaip elgtis. Pavyzdžiui, į mokyklos aikštelę rekomenduojama nevažiuoti vyresnių klasių moksleivių tėvams, tik pradinukų. Vyresnius moksleivius rekomenduojama paleisti J. Basanavičiaus, Vasario 16-osios, Gimnazijos, P. Cvirkos gatvėse (foto pažymėta žaliais stačiakampiais). Įvažiavus į tarp mokyklos ir stadiono esančią aikštelę ir susidarius spūsčiai iš jos rekomenduojama išvažiuoti ne grįžtant į Vasario 16-osios gatvę, bet sukant į Medžiotojų gatvę. Ir apskritai, jei įmanoma, bent piko metu kelionę planuoti aplenkiant Vasario 16-osios gatvę.

Visgi tai ne šių ir nepraėjusių metų problema. Ji ne kartą kelta ir mokyklos tėvų susirinkimų metu, bet svarstymai, pokalbiai ir rekomendacijos „kažką daryti“ ir likę tik pokalbiais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.