Modernizuota Lekėčių mokyklos salė – ir sportui, ir kultūrai

lekeciai sale
Sporto salės lubos ir sienos jau sutvarkytos, langai ir durys sudėti, beliko tik nušlifuoti ir nulakuoti grindis, tad viską pabaigti tikimasi iki spalio mėnesio. D. Pavalkio nuotr.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusių metų gruodį Lekėčių mokykloje-daugiafunkciame centre duris atvėrė vaikų darželis, kurio lekėtiškiai laukė ilgiau nei du dešimtmečius, o šiemet remontas vyksta ir sporto salėje, kuri bus pritaikyta ir bendruomenės kultūros reikmėms.

Darbai vykdomi įgyvendinant Europos regioninės plėtros fondo finansuojamą projektą „Šakių rajono savivaldybės mokyklų tinklo efektyvumo didinimas“, pagal kurį numatyta Lekėčių mokykloje-daugiafunkciame centre įrengti vaikų darželį, pertvarkyti keturias pradinio ugdymo klases, modernizuoti ir sportinei bei kultūrinei veiklai pritaikyti Lekėčių mokyklos sporto salę.

Aprodydamas remontuojamą sporto salę, Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorius Linas Adomaitis buvo atviras – tokią erdvę susiremontuoti patiems būtų neįmanoma. Pasak jo, rimto remonto čia nebuvo daryta nuo mokyklos pastatymo, o dabar viskas tvarkoma iš pagrindų: ir lubos, ir sienos, ir grindys, ir apšvietimas, ir prieš salę esantis koridorius.

„Kadangi krepšinio lankai jau gerokai susidėvėję ir nederės prie atnaujintos salės, vieną lanką mokykla įsigis už savo pinigus, o kitą padovanoja vietinis verslininkas Darius Adomaitis. Viskas bus nauja“, – džiaugėsi direktorius, pridurdamas, kad būtų gerai pakeisti ir gimnastikos sieneles, tačiau tam pinigų neskirta, todėl tikisi, jei metų pabaigoje liks šiek tiek pinigų, nupirkti naujas ir jas.

Ssuremontuota patalpa bus pritaikyta ne tik mokyklos, bet ir viso miestelio bendruomenei. Čia bus galima ne tik sportuoti, bet, pertvarkius erdvę, organizuoti įvairius renginius. Tad ši salė daugiafunkciame centre turės lekėtiškiams atstoti kultūros namus, kurių jie neturi.

„Tuo tikslu nupirkta surenkama scena, kuri bus saugoma šalia salės įrengtoje patalpoje. Be paprastų kėdžių, gale salės bus sumontuotos ištraukiamos teatrinės kėdės. Iš viso čia numatyta įrengti 70 sėdimų vietų. Taip pat bus nupirkta įgarsinimo aparatūra, akustinės užuolaidos garso sutvarkymui ir scenai“, – vardijo L. Adomaitis, džiaugdamasis, kad darbai, kuriuos vykdo šakiečių įmonė „Vitremsta“, jau eina į pabaigą.

Lubos ir sienos jau sutvarkytos, langai ir durys sudėti, beliko tik pabaigti grindis. Tiesa, sudėjus grindis salėje buvo pastebėta, kad skiriasi jų lygis su grindimis koridoriuje, o sceną reikės suvežti su vežimukais. Pasak L. Adomaičio, atrodo, tai smulkmena, tačiau ją reikės kažkaip išspręsti. Jo manymu, kadangi darbų ne tiek daug ir belikę, iki spalio mėnesio turėtų būti viskas pabaigta.

„Kai prisimenu, kaip čia viskas atrodė iki remonto, kaip lingavo grindys, tai dabar viskas labai gražu“, – džiaugėsi vadovas, kiek suabejojęs, ar bus gerai, kai viskas bus kartu – ir sporto, ir kultūros salė.

Kaip pavyzdį jis pateikė medines grindis, kurios, jo nuomone, bus gražios iki pirmo renginio, į kurį moterys susirinks su aukštakulniais bateliais, nes grindys išklotos iš eglės medienos, kuri yra labai minkšta.

„Bus prismaigstyta daug kulniukų. Nu ir ką? Ir prastai. Tuoj įdubimuose kaupsis nešvarumai, kurių neis išvalyti“, – apgailestavo L. Adomaitis, konstatuodamas faktą, kad dabar ir vaikai jau pradeda kūno kultūros pamokas daryti su tais pačiais kedais, su kuriais ateina į mokyklą, tad dėl to taip pat gali prisinešti purvo.

Tai viena medalio pusė. O kita? Kiek užtruks surinkti ir išrinkti sceną, jei vieną dieną jos reikės teatrui, o kitą – sportuoti mokiniams. Lekėčių moterų klubo vadovės, režisierės Vaidos Brazaitienės nuomone, jei taip lekėtiškiai gyvens, kaip kultūra ir sportas miestelyje gyveno iki šiol, tai sutilpti vienoje salėje „iš viso yra utopija“. Mat čia gyvuoja trys teatrai, treniruojasi ir sportininkų, ir senjorų krepšinio komandos, vyksta jogos ir ciguno užsiėmimai, veikia sporto būreliai vaikams.

„Prieš premjeras aktoriai repetuoja kiekvieną dieną nenunešdami nuo scenos dekoracijų, tad sutilpti visiems bus sudėtinga. Be to, po remonto salė sumažės dėl po vienu krepšiu sustumtų kėdžių, tad apskritai klausimas, ar bus joje galima žaisti normalų krepšinį? Veteranų komanda dėl to jau dabar labai pergyvena“, – atviravo lekėtiškė, priminusi, kad teatrams taip pat reikės atskiros patalpos rekvizitui ir dekoracijoms, todėl nė neįsivaizduoja, kur reikės viską dėti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.