Mokytojų dienos proga – padėkos ir teatralizuotas šou

ulinskui
Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėką, skirtą Šakių „Varpo“ mokyklos kūno kultūros mokytojui Algirdui Ulinskui, įteikė Seimo narė Irena Haase. D. Pavalkio nuotr.

Kasmet spalio 5-ąją švenčiama Tarptautinė mokytojų diena šiemet minėta jos išvakarėse. Nelikus bendro profesinės dienos paminėjimo, kurio metu pedagogams būdavo įteikiama gausybė padėkos raštų, mokytojai švenčia atskirai. Tik vakare jie visi susitiko Šakių kultūros centre, kur vyko Kauno valstybinio muzikinio teatro šou, skirtas specialiai Mokytojų dienai.
 
Nors bendro minėjimo rajono pedagogai ir šiemet nesulaukė, tačiau be sveikinimų neliko. Rajono vadovai, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus darbuotojai, Seimo narė Irena Haase važinėjo po švietimo įstaigas. Jų misija – įteikti padėkos raštus. Vien Švietimo, kultūros ir sporto skyrius parašė 49, rajono savivaldybės meras – 25 padėkas.

Tradiciškai rajoną ir šiemet pasiekė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos raštai. Kaip ir pernai, pagerbti keturi rajono pedagogai. Antrus metus iš eilės padėka įteikta Šakių „Žiburio“ gimnazijos ekonomikos ir verslo vadybos mokytojai Daivai Palukaitienei. Švietimo ministro dėmesio sulaukė ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vidmanta Venciuvienė bei Šakių „Varpo“ mokyklos kūno kultūros mokytojas Algirdas Ulinskas.

Mokytojų dieną rajono pedagogai paminėjo savose mokyklose. Mokinių dėmesys, gėlės, koncertai. Tradicijos tęsiasi. Nė vienas pedagogas nelieka pamirštas. Mokinių ištartas „ačiū“ skamba kaip geriausia dovana. Kaip ir kasmet, švietimo įstaigos švenčia savaip ir tuo laiku, kuriuo pačios nori. Kadangi tam nereikia jokių specialių savivaldybės leidimų, jos dažniausiai apsiriboja sutrumpintomis pamokomis arba jų vedimą perduoda mokiniams, kad šie galėtų pasimatuoti mokytojo profesiją. Šeštadienį švietimo įstaigų mokytojų kolektyvai vyko į keliones, iškylavo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.