Tradicinės nominacijos – į aktyviausio jaunimo rankas

jaunimo lyderis 2019
Nominacija „Jaunimo iniciatyva“ įteikta Šakių jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkei Juditai Ambrasienei (centre) už suorganizuotą jaunimo forumą „Kelk ranką“. D. Pavalkio nuotr.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Jau įprasta, kad besibaigiant metams įvairios organizacijos apžvelgia prabėgusius metus, nuveiktus darbus, dėkoja veiklą rėmusiems ir skatinusiems. Ne išimtis ir jaunimas, praėjusį ketvirtadienį sukvietęs į tradicinę konferenciją „Įjunk šviesą“, kurios metu įteiktos šešios nominacijos labiausiai per šiuos metus pasižymėjusiam jaunimui.

Renginys, kuris organizuojamas nuo 2008-ųjų, jaukiai įsikūrė Šakių kultūros centre. Deja, jaunimo čia susirinko mažiau nei buvo tikėtasi, tačiau tie, kurie dalyvavo renginyje, praleido puikų vakarą su draugais. Savo dainas susirinkusiems dovanojo gelgaudiškietė Gabrielė Navikauskaitė.

Šiais metais šešioms tradicinėms nominacijoms buvo pateikti 36 siūlymai, iš kurių išrinkti patys verčiausi. Jiems renginio metu ir įteiktos nominacijos bei 200 eurų piniginiai prizai.

Kaip sakė Viktoras Hugo, niekas taip nepadeda kurti ateities kaip drąsios svajonės: šiandien utopija, o rytoj – kūnas ir kraujas. Pirmiausiai pristatyta „Jaunimo lyderio“ nominacija. Ji įteikta Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientui Simonui Buteikiui už puikų vadovavimą Šakių rajono moksleivių tarybai ir aktyvią visuomeninę veiklą. Dėkodamas už įvertinimą, jis atviravo, kad vaikystėje labai mėgo filmus apie kovotojus ir lyderius, žavėjosi karaliaus Artūro asmenybe, tačiau dabar kiti laikai – gali būti lyderiu ir ne kovos lauke. Jis dėkojo „savo komandai, kuri yra ir draugai, ir pažįstami, ir šeima, su kuria gali kalbėtis visais klausimais“, kuri padėjo organizuoti renginius, burti jaunimą, o kartu ir tobulėti.

Aktyvus jaunimas ir lyderiai dažniausiai atsiskleidžia draugiškoje ir save pažinti skatinančioje aplinkoje, o tokias sąlygas suteikia jaunimo organizacijos. Nominaciją „Jaunimo organizacija“ laimėjo Šakių rajono moksleivių taryba. Nominacija už organizuojamus renginius bei puikų bendradarbiavimą su rajono mokyklų savivaldomis įteikta jos naujajai pirmininkei Austėjai Ižganaitei, kuri pristatė konferencijos dalyviams šių metų moksleivių tarybos veiklą.

Džiugu, kad atsiranda aktyvių jaunuolių, kurie nepaiso daugybės priežasčių nieko nedaryti, o imasi iniciatyvos ir padaro. Nominacija „Jaunimo renginys“ už Šakiuose organizuojamą naktinio krepšinio turnyrą 3x3 atiteko trims veikliems iš mūsų rajono kilusiems jaunuoliams – Rugilei Bitautaitei, Mariui Pavalkiui ir Giedriui Tamošaičiui. Nominacija įteikta šiai trijulei atstovaujančiam G. Tamošaičiui, kuriam 2015 m. ir kilo idėja organizuoti tokį renginį, kasmet pritraukiantį daugiau nei 500 žiūrovų ir dalyvių iš visos Lietuvos.

Peržvelgus rajono lyderių veiklą, galima pamatyti ne tik daug renginių, bet ir iniciatyvų. Nominacija „Jaunimo iniciatyva“ šiemet atiteko Šakių jaunimo sąjungai „Apskritasis stalas“ už suorganizuotą jaunimo forumą „Kelk ranką“, skirtą mokyklų bendruomenių stiprinimui, mokinių savarankiškumo skatinimui bei emocinės aplinkos gerinimui. Apdovanojimas įteiktas sąjungos pirmininkei Juditai Ambrasienei, kuri priminė, kad šis renginys įvyko dėka buvusio jaunimo lyderio ir Jaunimo reikalų tarybos pirmininko Tautvydo Šukio, kuris parengė paraišką ir laimėjo projektą, iniciatyvos.

Palaikymas jaunam žmogui yra būtinas, todėl labai svarbūs visi jį skatinantys ir motyvuojantys žmonės. Jiems skirta nominacija „Jaunimo partneris“. Šiemet už priemonių ir iniciatyvų įgyvendinimą skatinant jaunimo verslumą tuo partneriu tapo Šakių verslo informacijos centras. Priimdama apdovanojimą centro vadovė Daiva Palukaitienė paskelbė, kad jį skirs moksleivių verslumo renginio, kuriame generuojamos verslo idėjos, priziniam fondui.

Paskutinė nominacija „Indėlis rajonui“ šiemet atiteko Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientei, šaulei Mantilei Ambrukaitytei už Lietuvos šaulių sąjungos šimtmečio proga suorganizuotą fotografijų parodą „Rezistencijos archeologija“.

Po oficialiosios dalies jaunimas neskubėjo skirstytis, prie arbatos puodelio dalijosi įspūdžiais ir idėjomis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.