Reikia raginti ne tik vaikus, bet ir pedagogus

Nuotolinis mokymas – tiek mokiniams bei jų tėvams, tiek ir pedagogams – iššūkių keliantis ir švietimo sistemoje visiškai naujas žingsnis. Nuotoliniu būdu dirbama trečia savaitė ir vis labiau ryškėja ne tik šio ugdymo privalumai, bet ir trūkumai.

Viena didžiausių problemų, anot vicemero Dariaus Jakavičiaus, kad ne su visais mokiniais pavyksta palaikyti kontaktą, juos reikia nuolat raginti dalyvauti nuotoliniame mokyme. Mūsų rajone, informuota praėjusio penktadienio spaudos konferencijoje, tokių mokinių 123, su keletu iš jų ugdymo įstaigos ryšio išvis nepalaiko, todėl bus pasitelktos ir socialinio darbo organizatorės, seniūnai, aiškinamasi, kokios problemos tai lemia.
 
Daugiausiai tokių mokinių identifikavo „Varpo“ mokykla, tačiau mokiniai mokyklai žinomi, su jais problemų mokykla turėdavo ir ne nuotolinio proceso metu.

Visgi aiškėja, kad su nuotoliniu mokymu nesusitvarko ir kai kurie pedagogai. Apie tai informacija jau pasiekia ir savivaldybės administraciją, žinučių, kad kai kuriose mokyklose nuotolinis ugdymas tik imituojamas, gauna ir redakcija. D. Jakavičius spaudos konferencijoje taip pat atkreipė dėmesį, kad nėra normalu, jei per aštuonias darbo dienas kai kurie mokytojai nepravedė nė vieno virtualaus susitikimo. Visgi nuotolinis mokymas nėra savarankiškas mokymasis namuose ar tik užduočių persiuntimas mokiniui. Vicemeras mano, kad mokiniai mokytoją per savaitę turėtų matyti bent pusę valandos, o yra tėvų nusiskundimų, kad kai kurių mokytojų mokiniai nematė per visą nuotolinio mokymosi laiką. Daugelis rašo, kad kai kurie pedagogai išvis nedėsto mokomosios medžiagos, tik pateikia užduotis, dalis skundžiasi didžiuliais mokymosi krūviais.

„Tikiuosi, kad problemų nebeliks, bet jei atsiras mokytojų, kurie nemato galimybių ar prasmės, reikės spręsti“, – sakė D. Jakavičius, vildamasis, kad mokyklų bendruomenės pasižiūrės ir problemų nebeliks, mokytojai labiau kontaktuos su moksleiviais, o ne tik jiems atsiųs užduotis ir lieps dirbti toliau.

Beje, Lietuvos savivaldybių asociacijos valdyba buvo išplatinusi raštą su siūlymu svarstyti nutraukti nuotolinį ikimokyklinį ugdymą ir jį perkelti į vasaros laiką, kai, tikėtina, po karantino įsisiūbuojant  ekonomikai daugelis įmonių dirbs, taigi išaugs poreikis ikimokyklinukų priežiūrai ir ugdymui. Ministerijai su tuo kategoriškai nesutikus meras Edgaras Pilypaitis ragino rajono ikimokyklinių įstaigų vadovus patiems atsakingai įsivertinti situaciją, kad, esant poreikiui, darželiai galėtų dirbti ir vasaros metu.

„Kaip anksčiau, prašymų uždaryti darželius taryba taip lengvai nepraleis. Mes žiūrėsime į tą situaciją, kad tėvai galėtų dirbti, jeigu tik toks poreikis bus“, – sakė E. Pilypaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.