Startavo brandos egzaminų sesija

mozuraitiene
Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė sako, kad lietuvių kalbos ir literatūros įskaita praėjo sklandžiai, joje dalyvavo ir išklausyti buvo visi abiturientai. D. Pavalkio nuotr.


Šią savaitę rajono abiturientams prasidėjo brandos egzaminų sesija. Tiesa, visiškai kitokia nei įprasta, mat egzaminai vyksta nuotoliniu būdu. Pirmiausiai laikyta lietuvių kalbos ir literatūros  įskaita.

Savivaldybės administracijos skyriaus duomenimis, lietuvių įskaitą rajone turėtų laikyti 265 abiturientai. Ji privaloma tiek valstybinį, tiek mokyklinį egzaminą pasirinkusiems moksleiviams. Valstybinį gimtosios kalbos egzaminą rajone rinkosi 169 mokiniai, mokyklinį – 96.

Pirmieji rajone lietuvių kalbos įskaitą laikė Šakių „Žiburio“ bei Lukšių Vinco Grybo gimnazijų abiturientai. „Žiburyje“ įskaita laikyta pirmadienį ir antradienį, o Lukšiuose – antradienį ir šiandien. Pavyzdžiui, Griškabūdžio gimnazijoje įskaita numatyta balandžio 28 ir 29 d. Pastarąją dieną įskaitas laikys ir Kudirkos Naumiesčio gimnazistai bei Profesinio rengimo centro moksleiviai.

Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė kalbėjo, kad viskas praėjo sklandžiai, mokiniai į įskaitą nuotoliniu būdu jungėsi pagal konkretų laiką, mokytojai dėl geresnio ryšio dirbo gimnazijoje, skirtinguose kabinetuose.

„Manau, viskas gerai, nes sudalyvavo ir buvo išklausyti visi mokiniai, visi gavo įvertinimus, visų padaryti įrašai“, – sakė direktorė.

Štai Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokytojas bei įskaitos vykdymo administratorius Antanas Burkšaitis sako, kad norint užtikrinti sklandų darbą įskaitos metu svarbiausi paruošiamieji darbai.

„Gerai, kad mokiniai jau buvo įpratę dirbti šioje platformoje, tad ir įskaitos metu nekilo jokių problemų. Man pačiam tik reikėjo prieš įskaitą susipažinti su įskaitos laikymo tvarka, reikalavimais ir tam pasiruošti. Pirkome „Zoom“ licenciją, kad įskaitos metu nebūtume atjungiami kas 40 min.“, – sakė A. Burkšaitis.

Kad įskaita vyko sklandžiai, sako ir Lukšių gimnazistai. Nenorėjęs viešai pavardės skelbti abiturientas tikino, kad įskaita praėjo puikiai, nusiskundimų jis negirdėjo ir iš draugų, įskaitos vykdytojai, jo manymu, buvo gerai pasiruošę, su vykdymo eiga moksleiviai supažindinti iš anksto. Tiesa, jaudulio šiek tiek būta, tačiau tikriausiai, svarsto jis, taip būtų jautęsis ir per tradicinę įskaitą.

Kitas abiturientas Rėjus Martišius patikino, kad ir tema seniai buvo žinoma, ir kalbėjimo laikas bei tvarka, o „Zoom“ programa taip pat ne naujiena. Jis džiaugiasi savo kalba ir laukia rezultatų, nors sutinka, kad sukčiauti vykstant įskaitai nuotoliniu būdu nėra sunku.

„Kiek buvo sukčiauta, nežinau, tačiau manau, kad tokiomis aplinkybėmis daryti egzaminus ir sukčiauti tikrai nėra sunku, juk niekas nemato, kas padėta ant stalo ar už kompiuterio ekrano“, – mintimis dalijasi abiturientas.

Pavyzdžiui, ateinančią savaitę vyks ir technologijų egzaminas. Tiesa, Kudirkos Naumiesčio profesinio rengimo centras jį jau laikė antradienį. Lukšių, Griškabūdžio bei „Žiburio“ gimnazijoje jis vyks balandžio 27 d., o Kudirkos Naumiesčio gimnazijoje – gegužės 14 d.

Kaip vyks kiti egzaminai, „Žiburio“ direktorė sako iki galo ir nežinanti, nes Švietimo, mokslo ir sporto ministerija dėl organizavimo tvarkos dar tariasi su Sveikatos apsaugos ministerija, tačiau, sako J. Mozūraitienė, kas priklauso nuo pačios ugdymo įstaigos, viską stengiamasi atlikti laiku.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skelbia, kad pagrindinė brandos egzaminų sesija šiemet vyks nuo birželio 22 d. iki liepos 21 d. Pagrindinės brandos egzaminų sesijos rezultatai bus skelbiami iki rugpjūčio 5 d. Brandos atestatus mokyklos galės išduoti nuo rugpjūčio 7 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.