Išrinko ir apdovanojo įdomiausių darbų autorius

piesiniai konkurso
Konkurso „Laisvės karta sako jiems AČIŪ“ dalyviai piešė Sausio 13-osios įvykius.

Ketvirtadienį buvo paskelbti konkurso „Laisvės karta sako jiems AČIŪ“, kurį inicijavo Seimo narė Irena Haase, rezultatai. Moksleiviai iš visos Lietuvos buvo kviečiami piešti, rašyti esė Laisvės gynėjų dienos tema.
 
Seimo narės Irenos Haase biurą pasiekė 2612 vaikų piešinių ir 309 rašiniai. Pasak Seimo narės, nemažai vaikų atliko prasmingą darbą ir pakalbino savo artimuosius, kurie išgyveno Sausio 13-osios įvykius.

Esė kūrinius ir eilėraščius vertino lituanistų gelgaudiškiečių Grušų šeima ir padėjo išrinkti pačius įdomiausius darbus. Tarp penkių nugalėtojų ir Griškabūdžio gimnazijos aštuntokė Austėja Babonytė, kuri apie Sausio 13-ąją rašo: „Namuose likusi mano mama prisimena stebėjusi žiaurius įvykius televizoriuje. Tikėdamasi, kad tuoj atsidarys durys ir pro jas įeis tėveliai ir sesuo. 1991 m. sausio 13-osios vakare durys atsidarė, mano mama jau buvo savo tėvų ir vyriausiosios sesės glėbyje. Vėl visi kartu. Tėvukui buvo įteiktas Sausio 13-osios atminimo medalis – Lietuvos valstybės apdovanojimas, skiriamas pagerbti Lietuvos bei užsienio valstybių piliečiams, pasižymėjusiems ginant Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę 1991 m. sausio– rugsėjo mėnesiais.“

Kiti konkurso laureatai – Austėja Viktaravičiūtė (Zapyškio pagrindinės mokyklos septintokė), Emilija Treigytė (Birštono gimnazijos pirmokė), Augustė Kornelija Tervydaitė (Vilniaus Antakalnio gimnazijos dešimtokė) ir Dovilė Machalskaitė (Vilniaus Minties gimnazijos ketvirtokė).

Penkis piešinius iš didžiulės siųstų darbų gausybės padėjo atrinkti  mūsų kraštietė dailininkė Adelė Liepa Kaunaitė. Laureatais tapo Plungės rajono Platelių meno mokyklos antrokas Matas Vaišvila, Šakių „Varpo“ mokyklos antrokas Matas Račiulaitis, Šilalės meno mokyklos ketvirtokas Tajus Mikalauskis, Ventos gimnazijos I klasės auklėtinė Lėja Varanavičūtė, Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos antrokė Auksė Juodaitytė.

„Visi Jūsų darbai yra nuostabūs, šilti ir svarbiausia – turi labai gilią prasmę. Laisvės suvokimo atvaizdavimas, tam pasitelktas kūrybiškumas suteikia neišmatuojamo dydžio viltį, kad kasdien, kiekvieną minutę ir akimirką, Jūs, mieli konkurso dalyviai, esate ir būsite pasiruošę Ją išsaugoti bei perduoti ateities kartoms“, – sako Seimo narė.

Kiekvienam dalyviui bus įteiktas padėkos raštas, taip pat padėkos raštai laukia ir mokytojų, kurie pakvietė ir paskatino savo auklėtinius dalyvauti konkurse. O konkurso laureatus pasieks prizai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.