Mokinių lankomumas nevienodas

Be vakcinavimo ir su tuo susijusių klausimų, švietimo įstaigų vadovų pasitarimo metu ugdymo įstaigų vadovai apžvelgė, koks yra lankančių mokyklą vaikų, turinčių mokymosi problemų ir Vaiko gerovės komisijos pakviestų į mokyklas, skaičius.

Jei vienose mokyklose mokosi visi, kitose – tik pusė ir mažiau. Vienintelę Lekėčių mokyklą-daugiafunkcį centrą lanko visi 12 mokinių, pavyzdžiui, į Lukšių Vinco Grybo gimnaziją iš 27 ją turinčių lankyti mokinių praėjusią savaitę atvyko 16.
 
Kaip pastebi mokytojai, daugelis mokinių, pakviestų į mokyklą mokytis, pagerino savo ugdymo rezultatus.

Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėja Marija Jurgilienė pabrėžė, kad jie norėtų daugiau mokinių pasikviesti mokytis į mokyklą, tačiau iškyla susisiekimo problema.

Mišriu būdu dirba Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centras. Pasak įstaigos vadovės Birutės Navikienės, pedagogai pavargo, darbo krūvis padvigubėjo, kuomet dėmesį reikia skirti ir klasėje, ir nuotolyje dirbantiems. Todėl planuoja atsisakyti nuotolinio ugdymo ir kviesti mokinius į mokyklą.

„Atsisakiusių lankyti mokyklą kol kas nėra. Dviem mokiniams leisime vėl mokytis namuose, labai pasistengė, sąžiningai atlieka užduotis. Matome, kad gali mokytis, matyt, to stumtelėjimo reikėjo. Tiesa, vienas atėjęs į mokyklą labai protestuoja, vienas atėjęs – miega, turim visokių...“ – pasakojo vienos ugdymo įstaigos vadovė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.