„Varpe“ – nuotaikingas kultūros pliūpsnis

mikalauskas kolobovaite
Nuo rudens vykdytą projektą vainikavo dirigento ir orkestro vadovo Vytauto Lukočiaus bei operos solistų Onos Kolobovaitės ir Liudo Mikalausko koncertas. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Penktadienį Šakių „Varpo“ mokykloje vyko baigiamasis projekto „Operos ir orkestro interaktyvios pamokos“ koncertas, renginio dalyviams dovanojęs pliūpsnį kultūros bei gerų emocijų. Tikriausiai kitaip ir būti negalėjo, nes koncertą „Varpo“ bendruomenei dovanojo ne kas kitas, o dirigentas ir orkestro vadovas Vytautas Lukočius bei operos solistai Ona Kolobovaitė ir Liudas Mikalauskas.

Projektą, kuris mokykloje septintų ir aštuntų klasių moksleiviams vykdytas nuo rudens, pristatė muzikos mokytoja Ingira Jakienė, dėkojusi šio projekto idėjos autoriui, pavaduotojui Dariui Šlėderiui. Pasak mokytojos, penktadieninis susitikimas šeštasis ir itin džiugu, kad pagaliau gyvas. Tačiau veiklos intensyviai vyko ir nuotoliniu būdu. Anot I. Jakienės, kad ir per nuotolį susitikti su žinomais solistais bei orkestro vadovu jungėsi apie 250 moksleivių, jų tėvų bei mokytojų.

„Labai džiugu, kad mokiniai galėjo užduoti klausimus, gilinti žinias, plėsti kultūrinį akiratį“, – džiaugėsi pedagogė ir vardijo, kad susitikimų metu V. Lukočius mokiniams pasakojo apie Lietuvos orkestrus, jų vadovus, Dainų švenčių tradicijas, dirigentus. O. Kolobovaitė pasakojo apie garsiausius operos atlikėjus, scenines patirtis, o L. Mikalauskas plačiau pristatė operos žanrą, teatro užkulisius, atlikėjų bei komandos darbą. Šio solisto betarpišku bendravimu, artistiškumu, sąmoju buvo galima įsitikinti ir penktadienį vykusio koncerto metu, mat jis ne tik dainomis dalijosi, bet puikiai integravo istorijos, muzikos, kultūros dalykus. Intarpuose tarp dainų projekto dalyviams pristatyti estrados dainininkai, pokario laikotarpis, nepamirštas partizaninis judėjimas, šio laikotarpio dainos, vėliau jau gimstanti ir išsilaisvinimo muzika, dainuojamoji poezija.

Po koncerto atlikėjus sveikinęs vicemeras Darius Jakavičius žavėjosi Šakiuose, konkrečiau „Varpe“, sužibusiu kultūros pliūpsniu.

„Labai smagu. Išėjome iš pokario, mėginame vėl sugrįžti į laisvą gyvenimą“, – džiaugėsi vicemeras.

Renginio pabaigoje pažiro simbolinės dovanėlės bei gėlės solistams, projekto įgyvendintojams bei sumanytojams, o skirstytasi su viltimi, kad toks projektas bei susitikimas „Varpe“ tikrai ne paskutinis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.