Šimtukininkams ir jų mokytojams – premijos ir sveikinimai

simtukininkai2021
Septyni abiturientai šiais metais džiaugiasi net 13 aukščiausių įvertinimų, už kuriuos penktadienį jiems ir jų mokytojams buvo suteiktos piniginės premijos. Iš kairės: Adelė Antanaitytė, Mintarė Žemaitytė, Emilija Šuopytė, Adomas Vensas, Emilė Kazlauskaitė, Raminta Liubinaitė, Goda Beniušytė. (D. Pavalkio nuotr.)
 
Penktadienį vykusio savivaldybės tarybos posėdžio metu pagerbti aukščiausiais balais brandos egzaminus išlaikę abiturientai – šimtukininkai. Tiek jiems, tiek juos mokiusiems mokytojams skirtos piniginės premijos, sveikinimai, žinoma, tarybos narių aplodismentai.

O pasidžiaugti tikrai yra kuo! Net 12 šimtukų šiais metais sulaukė Šakių „Žiburio“ gimnazija. Be konkurencijos pirmu smuiku čia griežia Adomas Vensas, kuris sumušė visus rekordus ir gavo net penkis šimtukus. Jis maksimaliai išlaikė informacinių technologijų, lietuvių kalbos, istorijos, anglų kalbos ir matematikos egzaminus. Adelė Antanaitytė gavo tris šimtukus (biologija, lietuvių ir anglų kalbos), po vieną – Goda Beniušytė (biologija), Raminta Liubinaitė (biologija), Emilija Šuopytė (lietuvių kalba), Mintarė Žamaitytė (lietuvių kalba). Vienas šimtukas ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos kraityje – jį gavo Emilė Kazlauskaitė (biologija).

Šimtukininkų mokytojai „Žiburyje“ – Laima Aštrauskienė ir Nijolė Vaičiulienė, kurios išugdė net po tris šimtukininkus, taip pat Ilona Martinkaitienė, Giedrius Rinkevičius, Rasa Bublaitienė, Asta Urbaitienė, Liudas Jurgaitis ir Remigija Kučiauskienė. Kudirkos Naumiesčio auklėtinės mokytoja Meilutė Andriukaitienė.

Mokiniams už vieną šimtuką skiriama 200 eurų premija, mokytojams – po 100 eurų.

Sveikinimus mokslo šviesuoliams skyrė rajono meras Edgaras Pilypaitis, vicemeras Darius Jakavičius, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Demenius. Savo bendruomenės narius gėlėmis sveikino ir pasiekimais džiaugėsi „Žiburio“ gimnazijos administracija: direktorė Jūratė Mozūraitienė, pavaduotojos Margarita Liukaitienė ir Odeta Vasiliauskaitė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.