Darželiuose triukšmauja ne vaikai, o remontą atliekantys darbuotojai

darzelis remontai4
Griškabūdžio gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Pumpurėlis“ vėl vyksta kapitalinis remontas – dabar čia tvarkomos antrojo aukšto patalpos, kuriose ugdoma vyresniųjų vaikų grupė. (D. Pavalkio nuotr.)

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Dalis rajono darželinukų po vasaros atostogų grįš į atnaujintas darželio patalpas – kol jie ir auklėtojos atostogauja, patalpose vyksta remonto darbai. Dalis rajono darželių yra neseniai įsikūrę ar susiremontavę patalpas, tačiau senos statybos pastatuose remontuoti dar yra ką.

Visą vasarą vyksta remonto darbai Šakių miesto lopšelyje-darželyje „Berželis“. Čia buvo pakeisti laiptinių seni turėklai į naujus, o dviejuose darželio koridoriuose atnaujinamos patalpos – bus naujai sutvarkytos lubos, sienos ir grindys. Tvarkoma ir virtuvės maisto atidavimo zona. Remonto darbus darželis vykdo iš savo lėšų, o į pagalbą juos atlikti pasisamdė kelis žmones. Tikimasi, kad iki rugsėjo 1-osios darbai bus baigti ir vaikus darželis pasitiks atnaujintomis, šviesiomis spalvomis.

Darbai virte verda ir Griškabūdžio gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Pumpurėlis“. Čia nuo birželio jau vyksta kapitalinis antrojo aukšto, kuriame įsikūrę vyresnio amžiaus darželinukų grupė, remontas. Naujai daroma viskas iš pagrindų – pradedant nauja elektros instaliacija ir santechnika, baigiant nauja lubų, sienų ir grindų danga. Jau sudėtos ir naujos plastikinės vidaus durys. Šiuo metu čia pagrindiniai, paruošiamieji darbai padaryti, o miegamojo patalpas netrukus bus galima ir dažyti, tačiau iki visiško darbų galo dar užtruks. Pasak Griškabūdžio gimnazijos direktoriaus pavaduotojo ūkio reikalams Vaido Juškos, kuris ir pats čia sukiojasi su darbine apranga bei atlieka dalį darbų, iki rugsėjo 1-osios visiškai remonto nesuspės užbaigti, tad teks dar auklėtiniams laikinai glaustis pačios gimnazijos patalpose, kur glaudėsi ir vasaros laiku, išskyrus liepos mėnesį, kada atostogavo. Anot pavaduotojo, viskas priklausys, kaip greitai pavyks paruošti sienas dažymui, nes glaistas dabar, kai atvėso orai, lėčiau džiūsta.

„Likę buvo tik langai, kurie yra nauji, plastikiniai, ir sienų pagrindai, o taip tai viską darome naujai. Visa danga bus nauja“, – rodo į šiuo metu glaistomas grupės patalpų sienas V. Juška.

Kad būtų pigiau ir greičiau, visus vaikų darželio remonto darbus atlieka trys gimnazijos ūkio dalies darbuotojai, tarp jų ir pats pavaduotojas. Šio aukšto patalpos, anot pavaduotojo, kapitalinio remonto, ko gero, nematė nuo pat darželio pastatymo laikų. Darželio antrojo aukšto remontas gimnazijai atsieis apie 25 tūkst. eurų. Laimei, anot V. Juškos, suspėta dalį remontui reikalingų medžiagų įsigyti iš anksto iki jų pabrangimo, kitu atveju nebūtų tiek daug už turimą sumą padaryta. Beje, pavaduotojas sako, jog antras darželio pastato aukštas sulauks ne tik kapitalinio remonto, bet ir kai kurių naujų baldų, nes juos, žinodami, kad bus remontuojamos grupės patalpos, įsigijo iš anksto.  

Darželio pirmas aukštas kapitališkai suremontuotas buvo prieš porą metų, tad dabar jau abu darželio aukštai bus atsinaujinę. Žinoma, dar savo eilės laukia laiptinė, kuriai irgi reikėtų remonto, tačiau tai, anot pavaduotojo, jau ateities planai.

Šakių lopšelyje-darželyje „Klevelis“ jau baigtos tvarkyti naujai ikimokyklinio ugdymo grupei skirtos patalpos, į kurias šiemet ir buvo sutelktas didžiausias dėmesys. Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Eglutė“ šįmet atnaujinta vaikų žaidimo aikštelės įranga, įsigyta ir naujo inventoriaus. Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Linelis“ šįmet dėmesys buvo sutelktas į patalpų šiltinimo sistemos kokybę. Kaip informavo gimnazijos ūkio dalies vedėjas Bernardinas Petras Vainius, šįmet buvo užsimota atnaujinti ir modernizuoti kietojo kuro katilą, kad šis neterštų aplinkos ir būtų ekonomiškesnis. Tad darželis jau šį šildymo sezoną bus šildomas su naujai suremontuotu, pritaikytu kūrenti granulėmis katilu. Beje, anot B. P. Vainius, katilinėje atnaujinta sistema šiuo metu yra tokia moderni, kad katilą galima valdyti ir nuotoliniu būdu. Taip darželyje bus sutaupytas ir kūriko etatas. Priemonės ir įranga gimnazijai atsiėjo apie 7 tūkst. eurų.  

Sintautų ikimokyklinio amžiaus ugdymo įstaigoje „Vyturėlis“ šią vasarą taip pat buvo dažomos visų grupių koridorių grindys, sienos, o virtuvėlėje pakeistos senos plytelės.

Slavikų mokykloje, kuri dabar priskirta Šakių „Varpo“ mokyklai, taip pat vyksta remontas – tvarkomos vienos ikimokyklinio amžiaus grupės patalpos. Iki rugsėjo žadama darbus užbaigti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.