Pandemija pakeitė ir mokyklinių prekių pirkimo įpročius

apsipirkimas mokyklai2
Rugsėjui besiruošiantys šakiečiai sutinka, kad mokyklinių prekių kainos šiemet ženkliai nepakito, tačiau išlaidauti neskuba, kol kas perka tik būtiniausias prekes. (R. Majauskaitės nuotr.)


Raminta MAJAUSKAITĖ
 
Iki naujų mokslo metų pradžios likus tik kiek daugiau nei savaitei, tėvai jau pradeda ruošti vaikus mokslams, o parduotuvės  siūlo kuo tinkamesnį mokyklinių prekių asortimentą. Nors tai ir kartojasi kiekvienais metais, tačiau Šakiuose esantys prekybininkai pripažįsta, jog pandemija lėmė tam tikrus pokyčius.

„Pasiruošimas mokyklai šiais metais kol kas vyksta pakankamai vangiai. Baimių yra – ar vaikai eis į mokyklą, ar mokysis nuotoliniu būdu. Žmonės neskuba, stengiasi pirkti tik būtiniausias prekes“, – atvirauja raštinės ir mokyklinių prekių parduotuvės „Jundula“ direktorė Rasita Grincevičienė.

Pandemijos laikotarpiu pasikeitęs gyvenimo ritmas sutrikdė daugelį žmonių. Staigūs pokyčiai, besikeičiančios taisyklės, netikėti suvaržymai bei atlaisvinimai išmokė visus nebeplanuoti tolimos ateities.

UAB „Gulbelės prekyba“ buities ir kanceliarinių prekių parduotuvėje didžiosios akcijos mokyklinėms prekėms bus paskelbtos jau nuo rytojaus.

„Nors pas mus jokio ženklaus kainų kitimo mokyklinėms prekėms nėra, tačiau visuomet jaučiasi, jog žmonės mokyklinius reikmenis žymiai daugiau perka akcijų metu. To tikimės ir šiais metais. Dėl pandemijos beveik nevyko kanceliarinių prekių pirkimas mokslo metų eigoje, tad dabar galimi du scenarijai – arba daug kas visiškai išsibaigę ir žmonės pirks daugiau, arba praėjusį sezoną vaikai namuose sunaudojo mažai priemonių ir pirkimas tik sumažės“, – svarsto vadovas Domas Ugianskis.

Parduotuvės „Jundula“ direktorė R. Grincevičienė sako, jog jau pastebėjo gerokai mažesnį kuprinių ir penalų poreikį – to, kas buvo nenaudojama ir nesusidėvėjo nuotolinio mokymosi metu. Paklausta apie kainas, vadovė sako, jog piešimo reikmenys, pavyzdžiui, guašas, akvarelė, nepabrango, beveik visų mokyklinių prekių kainos išliko panašios kaip ir prieš metus, tačiau jaučiamas šioks toks popieriaus kainos šuolis, tad atitinkamai ir sąsiuviniai šiais metais yra keliais procentais brangesni.

Pakalbinti apsipirkinėjantys šakiečiai beveik vienbalsiai pritaria, jog kainos labai panašios kaip ir pernai, tačiau išskiria kitą pandemijos nulemtą problemą – paskubėjo pirkti uniformas, nes vyresnieji vaikai praėjusiais metais į mokyklą ėjo vos kelias savaites.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.