Prie verslumo programos jungiasi daugiau mokyklų

Neseniai skelbėme, kad Šakių „Žiburio“ gimnazija jau ne pirmus metus dalyvauja verslumo ugdymo „Lietuvos Junior Achievement“ (LJA) programose, o kitąmet į šias programas bus įtrauktos dar trys Šakių rajono mokyklų bendruomenės.

Informaciniame pranešime skelbiama, kad prie projekto jungiasi Lekėčių mokykla-daugiafunkcis centras, Šakių „Varpo“ mokykla ir Lukšių Vinco Grybo gimnazija. Jos, įvertinus šiandien turimus mokymo įstaigų išteklius tokiems projektams vykdyti, ir buvo atrinktos neseniai vykusio susitikimo metu.
 
Jame dalyvavusi Šakių „Žiburio“ gimnazijos ekonomikos mokytoja Daiva Palukaitienė tvirtino, kad verslumo ir ekonominio švietimo programos reikalingos bei naudingos mokiniams, kurie dar besimokydami, įtraukus antreprenerius iš verslo sektoriaus, turi galimybę ne tik sužinoti, kaip veikia verslas, bet ir išbandyti gautas žinias jaunosiose arba mokinių mokomosiose bendrovėse.

Tam, kad mokiniai galėtų mokytis verslumo tiek teoriškai, tiek praktiškai, programų dalyvių sąrašą papildžiusių mokyklų mokytojai jau šių metų vasarą lankys pedagogams skirtus LJA kursus.

Šias programas finansiškai bei mentoryste remia bendrovė „Scandagra“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.