„Varpe“ situacija įtempta, bet po truputį stabilizuojasi

venskunas varpo
„Varpo“ mokyklos direktorius Mindaugas Venckūnas sako, kad testų davimas į namus nepasiteisino, todėl priėmė patikimesnį būdą vaikus ir toliau testuoti mokykloje. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Koronavirusas pastaruoju metu intensyviai plinta ugdymo įstaigose. Rajone iš 10 sergamumo židinių net devyni yra mokyklose. Didžiausiu sergančiųjų skaičiumi išsiskiria Šakių „Varpo“ mokykla, tačiau situacija valdoma, atsižvelgiant į konkrečias klases, yra taikomas infekcijų plitimą ribojantis režimas, penktadienį nuotolyje mokėsi tik trys klasės, kurios jau šios savaitės pradžioje turėjo grįžti prie kontaktinio ugdymo.

Pasak mokyklos direktoriaus Mindaugo Venckūno, blogiausia padėtis mokykloje buvo sausio 25 d., kai dešimt 5–8 klasių reikėjo išleisti į nuotolį, po dienos iškrito dar dvi klasės.

„Tai iš 5–8 klasių 16 komplektų mokykloje teliko keturi“, – prisimena direktorius.

Penktadienį nuotolyje mokėsi tik trys klasės (dvi pradinės ir viena vyresnių), tiesa, dėl sergamumo buvo visiškai uždarytas Slavikų skyrius, tačiau nuo vasario 7 d. čia turėjo būti atnaujintas įprastas darbas.

Pasak mokyklos direktoriaus, saviizoliacijoje penktadienį buvo 128 mokiniai, iš kurių 101 serga ir jų liga yra patvirtinta PGR testo atsakymu. Visgi žiūrint bendrai, anot M. Venckūno, padėtis po truputį stabilizuojasi, sergančių mokytojų yra du, viena po ligos į darbą jau grįžo, tebeserga ir du ūkio dalies darbuotojai.

„Sudėtinga, kai suserga du to paties dalyko mokytojai, labai sunku su pavadavimu. Kai vaikai serga, dar galim išlaviruoti ar nuotoliniu, ar hibridiniu būdu“, – darbiniais rūpesčiais dalijosi direktorius.

„Šiandien (penktadienį) kiek testavome vaikų, tai neradom nė vieno sergančio, vakar radom vieną, iš anksčiau į sistemą įkrito šeši PGR. Kol kas lyg stabilizuojasi, nors bijau, ką pasakyti“, – kalbėjo M. Venckūnas ir teigė, jog kiek įmanoma, mokykla stengiasi užtikrinti kontaktinį mokymąsi, reguliuoti srautus, testuoti.

„Kai klasėje nėra bent devynių vaikų, kalbam su klasės auklėtoja, žiūrim, ar dėl kovido, ar dėl kitų priežasčių nėra“, – sakė direktorius ir informavo, kad praėjusią savaitę mokykloje testavosi 369 vaikai, ankstesnę savaitę – 344.

Pastebima, kad dažnai tėvai pakeičia nuomonę ir sutinka testuoti vaikus, kai klasėje yra konkretus susirgimas, nes triskart per savaitę nesutinkant testuotis reikėtų mokytis nuotoliniu būdu.

Pasak M. Venckūno, testų davimas į namus nepasiteisino, tad mokykla priėmė sprendimą moksleivius profilaktiškai testuoti pirmadienį ir ketvirtadienį.

„Grįžus iš atostogų daugelio kuprinėse testai buvo, namuose nesitestavo, tai tie testai tampa beverčiai. Tada nusprendėme, kad testuojam pirmadienį. Mums taip atrodo patikimiau“, – teigė „Varpo“ vadovas.

Pasak jo, mokykloje vakcinuoti yra 96 mokiniai, skiepus pilnai gavę ir 13 pradinukų. Mokytojų vakcinuota 68, darbuotojų 30.

Ir toliau, pasak M. Venckūno, bus dedamos pastangos, kad vaikai mokytųsi mokykloje, o į nuotolį siunčiamos tik tos klasės, kur situacija tampa išties sudėtinga.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.