Rajono šimtukininkams bei jų mokytojams – premijos ir sveikinimai

simtukai premijos
Tradiciškai tiek mokytojai, tiek šimtukais brandos egzaminus išlaikę abiturientai apdovanojami premijomis. Tiesa, mokytojai jomis pagerbiami tik nuo 2020-ųjų, iki tol jiems būdavo skiriamos tik padėkos. D. Pavalkio nuotr.

Penktadienį vykusio tarybos posėdžio metu pagerbti aukščiausiais rezultatais brandos egzaminus išlaikę abiturientai ir jų mokytojai. Kaip žinia, šiais metais rajone turime penkis šimtukus.
 
Keturis šimtukus šiais metais surinko Šakių „Žiburio“ gimnazija. Lauryna Mockaitytė ir Domantė Valaitytė šimtukais išlaikė lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą (abiejų mokytoja Rasa Bublaitienė), Atėnė Petraitytė ir Eimantas Jansavičius po šimtą balų gavo iš anglų kalbos, tik juos mokė skirtingi mokytojai: Atėnę – Audronė Cibulskienė, Eimantą – Raimonda Navickienė. Vienas šimtukas – ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos kraityje. Emilija Jokymaitytė šimtą balų surinko iš anglų kalbos egzamino, abiturientės mokytoja – Irma Martinaitienė.

Tiesa, L. Mockaitytės premiją atsiėmė jos tėtis Audrius Mockaitis, nes pati šimtukininkė išvykusi.

Meras Edgaras Pilypaitis sveikindamas abiturientus, juos įvardijo tautos ateitimi ir linkėjo ryžto bei kantrybės siekiant užsibrėžtų tikslų, nors atkreipė dėmesį, kad šimtukų derlius šiais metais nėra itin gausus. Besididžiuojanti ir besidžiaugianti įvertinimais sakė ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Eglė Plančiūnienė.

Tiek mokiniams, tiek mokytojams posėdyje  įteikta po gėlės žiedą, atminimo dovanėlę ir jau tradiciškai šimtukais išlaikiusiems abiturientams bei jų mokytojams savivaldybė tarybos sprendimu skiria premijas. Mokiniams už vieną šimtuką skiriama 200 eurų, o mokytojui – 100 eurų premija. Įvertinimais pasidžiaugė ir savo bendruomenės žmones gėlėmis pasveikino ir abiejų gimnazijų direktorės Jūratė Mozūraitienė ir Nijolė Šapolienė, aplodismentais mokslo žmones pagerbė ir tarybos nariai.
Po oficialios dalies visi įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Pernai rajone buvo 13 šimtukų, užpernai – 16,  2019 m. – trys, o dar ankstesniais metais 11 bei 16.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.