Mokytojai bus skatinami ne tik padėkos raštais

Savivaldybės tarybos nariai priėmė sprendimą dėl mokytojų skatinimo, patvirtino apdovanojimų nuostatus, tad nuo šiol rajono mokytojai galės būti įvertinti ne tik padėkos raštais, bet bus renkamas Metų mokytojas, skiriamos nominacijos.

Apdovanojimais siekiama įvertinti mokytojų profesinės veiklos rezultatus ir skatinti juos kūrybinei iniciatyvai. Apdovanojimai bus skiriami už reikšmingiausius pastarųjų trejų metų nuopelnus profesinėje veikloje, mokinių pasiekimus ir pažangą, darbus švietimo srityje, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškųjų ir pilietinių vertybių ugdymą. Bus renkamas vienas Metų mokytojas bei skiriamos trys nominacijos: už pilietiškumo ugdymą, už inovacijų taikymą ugdyme bei už aktyvumą įgyvendinant švietimo strategijas. Numatyta, kad Metų mokytojui bus skiriama 1 tūkst. eurų premija, o kitų nominacijų laimėtojams – po 300 eurų.
 
Gautas pretendentų kandidatūras vertins sudaryta komisija, vėliau jos tvirtinti bus teikiamos savivaldybės tarybai, o apdovanojimai būtų teikiami profesinės šventės metu.

Už šią iniciatyvą Švietimo, kultūros ir sporto skyriui bei bendrą darbą su Švietimo pagalbos tarnyba dėkojo tarybos narė Margarita Liukaitienė, pasidžiaugusi, kad pagaliau atsirado mokytojų skatinimo tvarka ir nuostatai.

„Pradėjome matyti mokytoją ir atkreipti dėmesį ir į kitus  pedagoginį darbą dirbančius darbuotojus“, – džiaugėsi tarybos narė.

Sprendimui posėdžio metu pritarta vienbalsiai.

Beje, nuo 2020-ųjų yra skatinami tie mokytojai, kurių moksleiviai egzaminus išlaiko šimtukais. Patys moksleiviai už šimtukus piniginėmis išmokomis apdovanojami nuo 2014-ųjų, nors premijų jie buvo sulaukę ir 2013 m. Tiesa, tada apdovanoti buvo tik po tris šimtukus gavę abiturientai, sulaukta pasipiktinimo, kodėl išskirti tik jie, tad kitais metais atsirado konkretesnė tvarka.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.