Profesinio rengimo centre – dešimtoji abiturientų laida

profesine_mokykla„Turėk šviesą savyje, kad šviestum tamsybėje“, - tokius linkėjimus išgirdo Kudirkos Naumiesčio profesinio rengimo skyriaus abiturientai diplomų įteikimo šventės metu. Ši diena mokyklai ir visai bendruomenei svarbi dėl to, kad tai jau dešimtoji abiturientų laida.

Nuotr. Kudirkos Naumiesčio profesinio rengimo skyrių šiais metais baigė 73 abiturientai.


Šie metai Marijampolės profesinio rengimo centrui neeiliniai, nes centras švenčia ir savo dešimtmetį. Kaip diplomų įteikimo šventės metu Kudirkos Naumiestyje kalbėjo centro direktorius Vidas Juozas Šalaševičius, centras – tai iš atskirų skyrių susidedantis darinys, aktyviai dalyvaujantis savivaldoje, sportinėje, užklasinėje veikloje. Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėja Marija Jurgilienė pripažino, kad prieš dešimtmetį susijungus į centrą kamavo ir nežinia, ir finansiniai sunkumai, tačiau svarbiausia, kad dabar viskas praeityje, o geri rezultatai pasiekiami tik darnaus kolektyvo dėka. Skyriaus vedėja džiaugėsi, kad per tą laikotarpį pavyko įgyvendinti ne vieną projektą, renovuoti sporto ir aktų sales, mokykloje vyksta ne tik rajone žinomi renginiai. „Džiaugiuosi, kad buvę mokyklos mokiniai mokosi ne tik kolegijose, bet ir universitetuose, yra įkūrusių savo verslą“, - kalbėjo M. Jurgilienė.
 
Iš viso Marijampolės profesinio rengimo centrą šiais metais baigė 624 absolventai, iš jų 73 Kudirkos Naumiesčio skyrių. Kudirkos Naumiesčio skyriuje 24 abiturientai  įgijo technikos priežiūros darbuotojo specialybę, 18– apdailininko statybininko, 16 – smulkaus verslo paslaugų teikėjo, 15 – virėjo – padavėjo specialybę. Du smulkaus verslo paslaugų teikėjo specialybę įgiję abiturientai mokslus baigė su pagyrimu, dar šešiems baigusiesiems įteikti Padėkos raštai už gerus egzaminų rezultatus. Abiturientams sėkmės gyvenime linkėjo klasių auklėtojai, mokyklos vadovybė, rajono meras Juozas Bertašius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.