Dalyvavimas projekte skatina mokinius skaityti

bibliotekaSudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos bibliotekininkė Marija Grigaitienė parašė projektą „Renkame metų knygą 2010“. Metų knygos rinkimai vyksta kasmet nuo 2005 metų ir jau tapo svarbiu tradiciniu Lietuvos kultūros įvykiu. Šią akciją, įtrauktą į 2006 m. Vyriausybės patvirtintą Skaitymo skatinimo programą, rengia Lietuvos radijas ir televizija, Kultūros ministerija ir Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Nuotr. Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos bendruomenė džiaugėsi, kad jų biblioteka pasipildė naujomis knygomis, iš kurių jie išrinks Metų knygas.

Akcijos tikslas - skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra, kelti mūsų visuomenėje skaitymo prestižą. Akcijos idėja - pristatyti geriausius praeitais metais išleistus lietuvių literatūros kūrinius vaikų, paauglių ir suaugusiųjų knygų kategorijose. Metų knygos rinkimuose dalyvaujančios knygos skelbiamos kiekvieną rudenį.
 
Dalyvauti knygos rinkimo akcijoje paskatino tai, kad Sudargo pagrindinė mokykla pavadinta žymaus  knygnešio kunigo Martyno Sederevičiaus vardu. Šis iškilus žmogus skleidė šviesą, nešdamas iš Karaliaučiaus lietuviškas knygas. Dalyvaudama šiame projekte Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinė mokykla skatina mokinius daugiau skaityti, gerinti skaitymo įgūdžius, taip pat stiprina įvairių dalykų pedagogų bendradarbiavimą.

Martyno Sederevičiaus 181-ųjų gimimo metinių paminėjimo išvakarėse Sudargo pagrindinę mokyklą pasiekė žinia apie laimėjimą projekte „Renkame metų knygą 2010“. Visa mokyklos bendruomenė džiaugiasi, kad jų biblioteką papildė penkios vaikiškos knygelės: Rimanto Černiausko „Vaikai ir vaiduokliai“, Kęstučio Kasparavičiaus „Baltasis dramblys“, Selemono Paltanavičiaus „Kur išskrido pasakėlė“, Renatos Šerelytės „Krakatukų jūra“ ir Urtės Uliūnės „Kitokia svirplelio diena“;  penkios knygos paaugliams: Onos Jautakės „Kai aš buvau Kleo“, Remigijaus Misiūno „Sutrumpintas meilės terapijos kursas“, Gendručio Morkūno „Velniškai karštos atostogos“, Vytauto Račicko „Baltos durys“ ir Kazio Sajos „Čia kažkas yra“ ir penkios suaugusiųjų knygos: Marcelijaus Martinaičio „Mes gyvenome“, Valdo Papievio „Eiti“, Giedros Radvilavičiūtės „Šiąnakt aš miegosiu prie sienos“, Rolando Rastausko „Privati teritorija“ ir Jolitos Skablauskaitės „Sado sindromas“.

Akcijos metu visi skaitytojai ir jau knygeles gavusi Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos bendruomenė išrinks Metų knygas trijose kategorijose: Metų knygą vaikams, Metų knygą paaugliams ir Metų knygą suaugusiems.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.