Nominantei svarbiausias mokyklos įvertinimas

ausraLapkričio 10 dieną Švietimo ir mokslo ministerijoje buvo pirmą kartą teikiama šviesaus atminimo švietimo reformos pradininkės habilituotos daktarės Meilės Lukšienės premija. Ja apdovanotas pedagogas už demokratiškumo, humanizmo, kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą. Tarp nominantų gauti premiją buvo ir kraštietė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokytoja Aušra Butkauskaitė – Sederevičienė.

Nuotr. A. Butkauskaitė – Sederevičienė teigė nejaučianti nuoskaudos, kad nepelnė pagrindinio prizo, nes mokytojai kur kas svarbiau tai, kad ją įvertino ir nominacijai pasiūlė mokykla.


Kaip kalbėjo po premijos įteikimo ceremonijos grįžusi A. Butkauskaitė – Sederevičienė, jai buvo didelė garbė pabendrauti su aukščiausiais šalies vadovais, habilituotais daktarais, kitų mokyklų pedagogais. Apskritojo stalo diskusijoje komisijos nariai, premijos skyrimo komisijos pirmininkas - viceministras Vaidas Bacys, Lietuvos švietimo tarybos pirmininkė prof. habil. dr. Marija Barkauskaitė, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos pirmininkas Romas Pakalnis, Lietuvos kultūros tyrimų instituto Praktinės filosofijos skyriaus vadovas Žibartas Jackūnas, ŠMM, Vilniaus pedagoginio universiteto, Ugdymo plėtotės centro, Nacionalinės mokyklų mokymo agentūros atstovai ir daugiau nei 30 kandidatų gauti premiją diskutavo apie mokytoją - savo tautos atstovą ir valstybės pilietį, autoritetą ir moralinį lyderį, apie mokytojo misiją - drąsios ir kūrybingos asmenybės pašaukimą.
 
Po diskusijos buvo pristatytas filmas apie Meilę Matijošaitytę - Lukšienę (1913-2009) - švietimo reformos pradininkę, mokslininkę, literatūrologę, edukologę, Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narę, pelniusią ne vieną itin garbingą apdovanojimą. Kaip po renginio įspūdžiais dalijosi A. Butkauskaitė – Sederevičienė, jai iš biografinio filmo M. Lukšienė pasirodė labai mielas ir šiltas žmogus.

Tarp nominantų buvusi lukšietė sako nejaučianti jokio pavydo, kad premija buvo įteikta ne jai, o kauniečiui mokytojui. „Man buvo didelė garbė dalyvauti tokiuose apdovanojimuose, tačiau dar smagiau, kad mane taip vertina mokyklos bendruomenė, kuri ir pasiūlė šiai nominacijai. Tikrai to nesitikėjau ir tai buvo siurprizas“, - kalbėjo Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje dirbanti pedagogė.

A. Butkauskaitė – Sederevičienė mokykloje moko choreografijos, yra veikli, vietoje nenustygstanti pedagogė, veiklumu užkrečianti ir daugelį moksleivių. Ne kartą moteris yra apdovanota ir rajoniniuose apdovanojimuose, yra pelniusi „Aitvaro“ nominaciją.

M. Lukšienės premija bus skiriama kiekvienais metais ir teikiama Tarptautinės mokytojų dienos proga, ne vyresniems nei 35 metų pedagogams. Premijos dydis - 15 tūkst. 600 litų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.