Talentų konkursas ne tik per TV, bet ir gyvai

Lapkričio 22 dieną „Aukuro“ pagrindinėje mokykloje Šakių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistė Laima Pečiulytė asmeniškai organizavo Talentų konkursą, kurio eiga niekuo nesiskyrė nuo televizijoje transliuojamų tokių laidų kaip „Dvi minutės šlovės“, „Lietuvos talentai“ ar „Jaunieji talentai“.

Šis konkursas buvo organizuojamas jaunimui, kaip  prevencinė priemonė skatinant  nepilnamečių užimtumą, moksleivių ir policijos darbuotojų bendradarbiavimą, organizuojant turiningą ir įdomų laiko praleidimą.

Konkurse dalyvavo moksleiviai iš aštuonių rajono bendrojo lavinimo mokyklų: Šakių „Aukuro“ ir Sintautų pagrindinių mokyklų, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijų, Šakių „Varpo“, Gelgaudiškio, Plokščių ir Lekėčių vidurinių mokyklų. Jie komisijai pristatė 14 pasirodymų: šoko, dainavo, grojo, atliko cirko numerius.

Komisija, kurią sudarė Meno mokyklos direktorius Einaras Martinaitis, muzikos mokytoja Ramunė Valaitienė, režisierė Laima Kajokaitė – Balčiūnienė ir Marijampolės kolegijos studentė Judita Mozūraitytė, vertino moksleivių pasirodymus dešimties balų sistemoje.
 
Nugalėtojais paskelbti daugiausiai komisijos balų surinkę konkurso dalyviai. Pirmąją vietą užėmė Lekėčių vidurinės mokyklos devintokė Kotryna Brazaitytė labai šauniai skambinusi pianinu, antrąją vietą iškovojo Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos šokių kolektyvas „Pynė“, trečioji vieta atiteko gražiausiai dainavusiai Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleivei  Akvilei Atkočiūnaitei.

Diplomantai buvo apdovanoti specialiomis Talentų konkurso taurėmis, diplomais ir tortais. Padėkos raštai buvo įteikti komisijos nariams ir mokinius ruošusiems mokytojams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.