Šakių „Žiburio“ gimnazistai - treti

gamtukaiLapkričio 19 dieną  Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko gamtos ir tiksliųjų mokslų konkursas viktorina „Gamtukai 2010“. Tai jau šeštasis toks renginys, kuriame savo žinias ir proto miklumą  išbandė aštuonios Marijampolės apskrities gimnazijos.

Nuotr. Išradinga Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivių komanda pasirodė tikrai šauniai ir buvo verta trečiosios vietos.

Konkurso dalyvius, mokytojus ir svečius su jau tradiciniu tapusiu konkursu pasveikino rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algimantas Damijonaitis, pasidžiaugdamas, kad tokie renginiai ne tik praplečia moksleivių žinias gamtos ir tiksliųjų mokslų srityje, bet ir stiprina gimnazistų draugystę.

Jam pritardamas Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojas Elvydas Pauliukėnas palinkėjo viktorinos dalyviams sėkmės, o komandų sirgaliams ir svečiams smagaus laiko praleidimo.
 
Burtai lėmė, kad pirmoji atsakinėjo Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos komanda, antri - Lukšių Vinco Grybo gimnazistai, treti – Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai, Pilviškių „Santakos“ gimnazistai  - ketvirti, Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos komanda – penka, šešti – Kalvarijos gimnazijos moksleiviai, septinti – Vilkaviškio „Aušros“ gimnazistai ir aštunti – Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazijos moksleiviai.

Gimnazijų komandų laukė šios užduotys: įspūdingas ir daug emocijų sukėlęs namų darbų – gimnazijos ir komandos pristatymas, chemijos, biologijos, fizikos, informatikos ir matematikos dalykų viktorina bei praktinė užduotis iš pasirinkto mokomojo dalyko.

Garbiai komisijai susumavus rezultatus, nugalėtoja paskelbta Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos komanda, antroji vieta atiteko Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos moksleiviams, trečiąją vietą užėmė Šakių „Žiburio“ gimnazistai.  Komandos apdovanotos Padėkos raštais, o pirmąją vietą laimėjusi komanda ir išminties simboliu - suvenyru „Pelėda“. Švietimo ir sporto skyrius Šakių „Žiburio“ gimnazijai, organizavusiai konkursą, padovanojo knygą.

Po renginio gimnazistai ir jų mokytojai turėjo galimybę ne tik pasivaišinti rajono savivaldybės administracijos dovanotais saldumynais, bet ir tarpusavyje pabendrauti, pasidalyti įspūdžiais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.