Apdovanojo lietuvių kalbos konkurso nugalėtojus

apdovanojoGriškabūdžio vidurinė mokykla lapkričio mėnesį organizavo integruotą informacinių technologijų ir lietuvių kalbos kūrybinį konkursą „Gimtoji kalba – tai žmogaus garbė“ (Mikalojus Daukša). Šios mokyklos lietuvių kalbos mokytojos Jolantos Laurinaitienės ir informacinių technologijų mokytojos Rimos Apanavičiūtės inicijuoto konkurso laimėtojai buvo apdovanoti šeštadienį Griškabūdyje vykusio kalbininko J. Jablonskio 150 -ųjų gimimo metinių paminėjimo metu.

Nuotr. Griškabūdžio vidurinės mokyklos direktorius Arūnas Šalnaitis „Žiburio“ gimnazistei Albertai Grigaitė už konkursui pateiktą filmuką „Pasimetęs“ įteikė paskatinamąjį prizą.


Integruotas informacinių technologijų ir lietuvių kalbos kūrybinis konkursas „Gimtoji kalba – tai žmogaus garbė“ (Mikalojus Daukša) buvo skirtas J. Jablonskio 150 - osioms gimimo ir bendrinės kalbos 100 - osioms metinėms. Konkurso organizatoriai sulaukė 36 originalių darbų iš 28 šalies mokyklų. Šeštadienį Griškabūdžio kultūros centre kalbininkui J. Jablonskiui skirtame šventiniame paminėjime buvo parodyti geriausi įvairių šalies mokyklų mokinių sukurti darbai. Net trijų mokyklų komandos pirmąja vieta dalijosi 9 -12 klasių grupėje. Tai Panevėžio rajono Raguvos gimnazijos mokiniai, į lietuvių kalbos bendrinę kalbą išvertę Vytauto Kernagio atliekamą dainą „Koncaras“, taip pat Šiaulių rajono Gruzdžių gimnazijos ir Radviliškio rajono Baisiogalos gimnazijos mokiniai, pristatę skaidres.
 
5 – 8 klasių amžiaus grupėje pirmąja vieta dalijosi dviejų šalies mokyklų komandos. Tai Klaipėdos rajono Endriejavo vidurinės mokyklos mokiniai, sukūrę filmuką apie keiksmažodžius, ir Šiaulių rajono Kuršėnų Daugėlų pagrindinės mokyklos komanda, pristačiusi skaidres.

Iš Šakių rajono mokyklų šiame konkurse dalyvavo tik Gelgaudiškio vidurinė mokykla ir Šakių „Žiburio“ gimnazija. ,,Žiburietė” Alberta Grigaitė už konkursui pateiktą filmuką „Pasimetęs“ buvo apdovanota skatinamuoju prizu.

Įvairių šalies mokyklų konkursinius darbus vertino speciali komisiją, kurią sudarė po du lietuvių kalbos, dailės ir informacinių technologijų mokytojus. Šventiniame renginyje buvo apdovanoti 15 darbų autoriai. Prizų fondui paramą skyrė Griškabūdžio seniūnija ir leidykla „Alma littera“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.