Vaikų dienos centrų auklėtiniams – kalėdinis vakarėlis

lionsGruodžio 17 dieną Zyplių dvare vyko kalėdinis Šakių LIONS klubo renginys, skirtas rajone veikiančių vaikų dienos centrų auklėtiniams. Šventę LIONS klubui savo paaukotomis lėšomis padėjo surengti ne vienas rajono gyventojas, lapkričio viduryje apsilankęs labdaringame grupės „El Fuego“ koncerte.

D. Mikelionio nuotr.: LIONS klubo organizuotame kalėdiniame renginyje dalyvavo apie 60 vaikų.

Praėjusį penktadienį LIONS klubo organizuotame renginyje artėjančių didžiųjų švenčių nuotaiką pajuto apie 60 vaikučių, lankančių dienos centrus Kudirkos Naumiestyje, Lekėčiuose, Šakiuose, Gelgaudiškyje, Griškabūdyje ir Lukšiuose.

Pasak LIONS klubo atstovo spaudai Dariaus Mikelionio, pirmuosius metus gyvuojantis Šakių LIONS klubas, klubo narių pastangomis pirmą kartą pabandė surengti renginį ir suburti vaikus Šv. Kalėdų proga.
 
Kaip ir dera, belaukiant Šv. Kalėdų didžiausias akcentas buvo Kalėdų Senelis, Snieguolė ir nykštukai bei jų atneštos dovanėlės. Visiems renginyje dalyvavusiems vaikams Kalėdų Senelis įteikė po dovanėlę – šventinį saldumynų rinkinuką, spalvinimo kalendorių ir flomasterių rinkinį. Pasak D. Mikelionio, kiekvienam dienos centrui Šakių LIONS klubas dar įteikė po stalo žaidimą „Monopolis“, dėžę sutirštinto pieno „Rududu“ ir saldumynų.
 
Vaikučiai į šventę atvyko taip pat ne tuščiomis. Jie renginio organizatoriams, Kalėdų Seneliui, Snieguolei, bendraamžiams dovanojo po programėlę. Tris valandas trukusiame renginyje nestigo puikios nuotaikos, šventinių dainelių, eilėraštukų, žaidimų.

Po visų linksmųjų pasirodymų visi šventės dalyviai vaišinosi vaisiais, saldumynais, dvare keptu plokštainiu. Tad mažieji namo grįžo pačios puikiausios nuotaikos.

Renginiui išleista daugiau nei 3 tūkst. litų, kurie surinkti lapkritį vykusio labdaringo „El Fuego“ koncerto metu. Šakių LIONS klubo nariai jau artimiausiomis dienomis planuoja aplankyti ir Griškabūdžio dienos centrą, kurio 30 vaikų tądien negalėjo atvykti į renginį.

Pasak atstovo spaudai, kalėdinės akcijos metu Šakių LIONS klubas Šv. Kalėdų proga pamalonins apie 120 rajono vaikų. „Kalnų mes šiuo renginiu nenuvertėme, tačiau tikiu, kad vaikučiams, kuriems ir buvo skirta ši šventė, įspūdžių ir peno dvasiai pakako“, - po renginio kalbėjo D. Kudulė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.