Prasideda registracija į konkursą „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę?“

Jau šešioliktąjį kartą Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomenė kartu su Švietimo ir mokslo ministerija organizuoja respublikinį moksleivių konkursą „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę?“. Konkurse dalyvauti kviečiami labiausiai Lietuvos kariuomene besidomintys ir daugiausiai istorinių žinių turintys Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų 9 - 12 klasių moksleiviai.

Kaip ir kasmet, konkursas vyks trimis etapais. Pirmasis etapas organizuojamas mokyklose, antrasis – internetu, o trečiasis – finalinis – viename iš Lietuvos kariuomenės padalinių. Mokyklų, kurių mokiniai atrankinio etapo metu gavo teisę susirungti antrajame etape, mokytojai turėtų užregistruoti tris geriausius atrankinį mokyklos turą praėjusius moksleivius iki kovo 15 dienos.

„Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę?“ – respublikinis moksleivių konkursas, kurio tikslas – paskatinti jaunimą domėtis ne tik Lietuvos istorija, bet ir atkreipti dėmesį į kariuomenės vaidmenį Lietuvos valstybės raidoje, taip pat sekti dabartinės kariuomenės veiklą, įvykius, aktualijas. Konkursu siekiama ugdyti jaunimo pilietiškumą, pasididžiavimą savo valstybe ir kariuomene.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.