Moksleiviai domėjosi klubo „Sūduvos tauras“ veikla

suduvos_taurasBalandžio 8 dieną dviejose Šakių mokyklose Senovės baltų atkuriamosios istorijos klubo „Sūduvos tauras“ prezidentas Darius Požaitis supažindino mokinius su klubo veikla ir senovės baltų istorija.    

Nuotr. Klubo „Sūduvos tauras“ prezidentas D. Požaitis jaunimą supažindino su senovės baltų gyvenimu.  

Praėjusį penktadienį Šakių „Aukuro“ pagrindinės ir Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos penktų – šeštų klasių mokiniai buvo supažindinami su veiklą pradedančio Senovės baltų atkuriamosios istorijos klubo „Sūduvos tauras“ veikla. Klubo prezidentas D. Požaitis mokinukams pasakojo apie klubo veiklos tikslą ir ateities planus.

Klubas žada susidomėjusius jaunuolius supažindinti su senovės baltų istorija, tai yra istorine rekonstrukcija ir baltų karyba. Kaip pasakojo D. Požaitis, jaunimas bus mokomas baltų amatų - kalvystės, juvelyrikos, audimo, pynimo, keramikos. Taip pat bus siekiama populiarinti baltų istorines ir archeologines vietoves bei jas tvarkyti. Planuojama paminėti baltų šventes: 1236 metų rugsėjo 22 dieną vykusį Saulės mūšį, 1260 metais liepos 13 dieną vykusį Durbės mūšį, žiemos ir vasaros saulėgrįžas, pavasario ir rudens lygiadienį. D. Požaitis pristatyme akcentavo, kad būsimi klubo nariai bus mokomi joti senovės baltų žirgais - žemaitukais. Kaip tik šiuo metu klubas įsigyja net kelis žirgus. Bus raginama išsaugoti ir populiarinti žemaitukų žirgų veislę. Didelis dėmesys bus skiriamas baltiškai karybai bei to meto ginklams, bus mokomasi šaudyti lankais. Nors gali atrodyti, kad klubo veikla labiau skirta vaikinams, bet merginos gali nenusiminti, nes joms čia, pasak prezidento, veiklos irgi atsiras.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.