Netikėta poemos interpretacija Kudirkos Naumiesčio gimnazijoje

miuziklasKudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija kartu su VšĮ ,,Scenos ir estetikos mokykla“ įgyvendino Švietimo ir mokslo ministerijos inicijuotą projektą ir pastatė miuziklą „Eglė žalčių karalienė“ pagal to paties pavadinimo Salomėjos Nėries poemą. Tai pirmasis miuziklas, pastatytas gimnazijoje per visą jos istoriją.

Nuotr. Žiūrovus sužavėjo Eglės (Akvilė Atkočaitytė) ir Žilvino (Arnas Blekaitis) arijos.

Pasak gimnazijos direktoriaus pavaduotojos Birutės Adomavičienės, moksleiviai mokėsi suprasti skirtingas kultūras ir savarankiškai spręsti konfliktines situacijas, atskleisti ir lavinti saviraiškos gebėjimus, bendrauti, remiantis lietuvių tautosakos kūriniu „Eglė žalčių karalienė“ ir jo interpretacija - roko operos forma.

Didžiausi iššūkiai vaikams šioje neformaliojo ugdymo programoje B.Adomavičienės nuomone – ne tik lavinti savo dainavimo, šokio ar vaidybos įgūdžius, bet ir pažvelgti į Eglės, Žilvino ir jų artimųjų likimo istoriją kaip į jaunų žmonių tragediją, kurią nulėmė nepakantumas skirtingoms bendruomenėms ir neapykanta. Taip pat suprasti lyderio ir bendruomenės tarpusavio ryšį bei sukurti šiuolaikinę šios istorijos interpretaciją. Dalyviams buvo suteikta laisvė keisti kūrinio eigą bei rinktis raiškos priemones, kurios stiprina jų saviraišką, atskleidžia ir ugdo jų tarpkultūrines kompetencijas bei asmeninius gebėjimus.
 
Muzikos mokytoja Edita Legotienė su nemažu būriu savanorių moksleivių kibo į partijų studijavimą ir mokymąsi. Reikėjo daug pastangų, kantrybės, palaikymo ir supratimo, kol kūrinys išvydo dienos šviesą ir pirmą kartą buvo parodytas žiūrovams, kurių tarpe sėdėjo ir šio projekto sumanytojas, ,,Scenos ir estetikos mokyklos“ įkūrėjas, Gediminas Zujus, jo kolegė Judita Akromienė bei svečiai iš Vokietijos.

Žiūrovus sužavėjo Eglės (Akvilė Atkočaitytė) ir Žilvino (Arnas Blekaitis) arijos, puiki Eglės tėvo (Aivaras Sutkus) vaidyba, masinės scenos. Nuskambėjus paskutiniams miuziklo akordams, ilgai netilo plojimai.

Gediminas Zujus prasitarė, kad nesitikėjo, jog  tokiame mažame, Lietuvos pakraštyje esančiame, miestelyje išvys tokį puikų pastatymą. Jis nuoširdžiai dėkojo mokiniams ir jų mokytojai už nuostabią sielos šventę. Truputį aprimus emocijoms svečiai negailėjo patarimų, ką ir kaip dar galima tobulinti ir rekomendavo miuziklą parodyti miesto ir rajono bendruomenei.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.