Vilties tapti gimnazija yra

gelgaudiski_mokyklaGegužės 20 dieną Gelgaudiškio vidurinėje mokykloje vyko mokytojų, mokinių ir jų tėvų susirinkimas, skirtas ne tik praėjusiųjų mokslo metų bei jų rezultatų aptarimui, bet ir naujos mokyklos tarybos išrinkimui, galimybės tapti gimnazija kitų svarbių klausimų aptarimui.

Nuotr. Mokyklos bendruomenė su viltimi laukia 2014 metų ir galimybės vidurinei mokyklai tapti gimnazija.


Mokyklos direktorius Romas Dumbliauskas kalbėjo, kad mokinių pasiekimai, mokytojų kvalifikacija ir išorinis auditas rodo, jog mokykla galėtų reorganizuotis į gimnaziją, tačiau tam trukdo vienintelis ir bene svarbiausias Švietimo ir mokslo ministerijos nustatytas kriterijus – sumažėjęs mokinių skaičius. „Gerai estams, - garsiai pavydėjo R.Dumbliauskas, - jie visas vidurines mokyklas reorganizavo į gimnazijas, nežiūrėdami, trūksta vaiko ar ne.“
 
Į susirinkimą trumpai užsukęs savivaldybės meras Juozas Bertašius pastebėjo, kad Gelgaudiškio vidurinei mokyklai tapti gimnazija didžiausia tikimybė tik 2014 metais, kai mokinių skaičius bus artimiausias numatytiems kriterijams – užtikrinti penkių metų bėgyje du 11 klasių komplektus ir ne mažiau 50 mokinių. Suteikdamas viltį gelgaudiškiečiams jis pabrėžė, kad viskas priklausys nuo jų pačių – jei mokiniai neišvažinės į kitas mokyklas, o patriotiškai lankys savo mokyklą, 2013 metais bus galima pradėti reorganizacijos procesą.

Toliau susirinkimą tęsė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Diana Baužaitė, supažindindama su mokinių ugdymo naujovėmis ir pasiekimais, elektroninio dienyno nuo naujųjų mokslo metų įvedimu. Mokyklos  tarybos pirmininkė Aurelija Vaičaitienė pristatė baigiančios savo kadenciją tarybos veiklą nuo 2008 metų, apžvelgė nuveiktus darbus ir pasiekimus. Ateinančių trijų metų kadencijai vienbalsiai buvo patvirtinti penki tėvų atstovai, kurie ne tik tęs ankstesnės tarybos pradėtą veiklą, bet, pasak R.Dumbliausko, jų laukia atsakingas darbas, vidurinei mokyklai siekiant gimnazijos statuso.

Renginio metu susirinkusiuosius linksmino mokyklos choras, pritariant gitarai dainavo vyreniųjų klasių mokinės, nuoširdžiai scenoje vaidino pradinukai. Pati iškilmingiausia susirinkimo dalis – mokinių ir jų tėvų apdovanojimas Padėkos raštais ir asmeninėmis dovanėlėmis už laimėjimus tarptautiniuose konkursuose, respublikinėse ir rajoninėse olimpiadose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.