Moksleiviai rūpinsis jaunimo kalbos kultūra

Naujojo Lietuvos moksleivių parlamento Kultūros komiteto nariai užsibrėžė tikslą siekti jaunimo kalbos kultūros puoselėjimo.

Kaip informavo šakietė, Kultūros komiteto vicepirmininkė Modesta Domeikaitė, komitetas šiais metais išsikėlė tikslą - skatinti jaunimo kalbos kultūrą ir aiškinti kalbines problemas. Bus siekiama skatinti jaunimą taisyklingai rašyti, pamiršti trumpinius ir nelietuviškus raidžių junginius, plačiai naudojamus internete. Komiteto paruoštame straipsnyje „Socialinis tinklalapis – socialinės problemos“ pateikiamas pavyzdys, kaip šiais laikais jaunimas susirašinėja virtualioje aplinkoje: XXI amžiaus sunkiausia liga vis del to yra ne kiaulie gripas – tai hipersocialumas. Facebook. Daugelio mylimiausias zhodis, geriausias draugas ir didžiausias laiko vagis. Kiekviena vakara milijonai vartotoju sujungia pasauli nematomom internetinem gijom, kurios saisto Austrija su Lietuva, o Amerika su Japonija. Jei Facebook , Skype ir Twitter butu tokie maisto pramones zhenklai, kaip Coca-Cola, tai raudoniems shio gėrimo buteliukams reikėtu splėptis po pernyksciais lapais, nes shiu socialiniu tinklapiu bei bendravimo programu paklausa virsytu visus populiariausius prekes zenklus kone dvigubai. Šiuo straipsniu jaunimui norima parodyti, kaip  netaisyklinga internetinė kalba skatina jaunų žmonių neišprusimą. Dėl to dažnai nukenčia ir gimtosios kalbos egzaminų rezultatai. Kaip informavo M. Domeikaitė, Kultūros komiteto tikslas - skatinti atkreipti dėmesį į visiems aktualias problemas ir siekti jas spręsti, o pirmas žingsnis į problemos sprendimą - jos pastebėjimas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.