Griškabūdyje - gimnazijos inauguracijos iškilmės

griskabudzio_gimnazijaBirželio 10 dieną visa Griškabūdžio miestelio bendruomenė dalyvavo didžiulėje šventėje. Mokykloje vyko visų abiturientų laidų susitikimas, į kurį suvažiavo buvę auklėtiniai iš visos Lietuvos kampelių, ir gimnazijos inauguracijos iškilmės, pasibaigusios grandioziniu koncertu bei linksmybėmis Griškabūdžio kultūros centre.

Nuotr. Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos direktorius R.Eikevičius (kairėje) pasveikino Griškabūdžio gimnazijos direktorių A.Šalnaitį įsijungus į rajono gimnazijų tarpą.

Renginys prasidėjo šv. Mišiomis Griškabūdžio Kristaus Atsimainymo bažnyčioje, kurių metu buvo prisiminti ir pagerbti visi mokytojai ir mokiniai. Klebonas Jordanas Kazlauskas pašventino naująją mokyklos, šių metų gegužės 26 dieną paskelbtos gimnazija, vėliavą. Ją sukūrė dailės mokytoja Rimutė Amonienė. Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius bažnyčioje padovanojo vėliavą gimnazijos bendruomenei, iškilmingai įteikdamas ją direktoriui Arūnui Šalnaičiui.

Daugiau kaip valandą mokykla buvo panaši į didžiulį skruzdėlyną, kuriame aidėjo juokas, per kraštus veržėsi džiaugsmingos emocijos, laukė malonios staigmenos ir netikėtumai. Čia susitiko seniai nesimatę šešiasdešimties laidų abiturientai, kuriems buvo sudarytos visos sąlygos ne tik pasikalbėti ir prisiminti gražius mokykloje praleistus metus, bet ir pasivaišinti kavinėje bei apsilankyti vienoje iš klasių įrengtame kino teatre.
 
Tikriausiai labiausiai laukta šventės dalis – gimnazijos inauguracija, kurios metu rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius, Mokytojų tarybos pirmininkė Ilona Tamulienė ir Moksleivių tarybos pirmininkė Ieva Endriukaitytė atidengė mokyklos iškabą. Šios akimirkos sulaikę kvapą laukė visos mokyklos abiturientų laidos, mokytojai, miestelio bendruomenė, svečiai. Ypač džiaugėsi ir savo emocijų netramdė šių metų dvyliktokai – šešiasdešimtoji abiturientų laida, kurie gaus jau ne vidurinės mokyklos, o gimnazijos baigimo brandos atestatus.

Pasak A.Šalnaičio, Griškabūdžio vidurinės mokyklos tapimas gimnazija buvo didelis iššūkis ne tik mokyklos, bet ir viso miestelio bendruomenei, kuri vieningai susitelkusi siekė bendro tikslo. Direktorius dėkojo visiems už pagalbą ir pasveikino su bendra pergale. Griškabūdžio gimnazija šiandien jau ketvirtoji gimnazija mūsų rajone po Šakių „Žiburio“, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijų.

Mokyklos bendruomenę sveikino ir gimnazijos statusu džiaugėsi meras J.Bertašius, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Vyda Pranckevičienė, rajono gimnazijų vardu žodį tarė Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos direktorius Romas Eikevičius, būti mokslo šventove dar daug daug metų linkėjo ankstesnių abiturientų laidų atstovai.

Po skambių sveikinimų ir nuoširdžių palinkėjimų šventė persikėlė į Griškabūdžio kultūros namus. Čia visiems susirinkusiesiems bendrą koncertą dovanojo miestelio ir  mokyklos bendruomenės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.