Pirmųjų brandos egzaminų rezultatai

Dar nenuaidėjus Paskutiniam skambučiui, abiturientai jau spėjo išlaikyti po keletą egzaminų. Valstybinių brandos egzaminų rezultatai skelbiami praėjus mėnesiui po egzamino, o laikiusieji mokyklinius egzaminus, savo balus gali sužinoti kur kas anksčiau.

Šiuo metu jau yra paskelbti technologijų ir dailės mokyklinių brandos egzaminų rezultatai.

Į pirmąjį, technologijų egzaminą užsiregistravo 105 kandidatai iš Lukšių Vinco Grybo ir Griškabūdžio gimnazijų, Gelgaudiškio, Kriūkų ir Plokščių vidurinių mokyklų bei Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus. Vidutinis įvertinimo balas rajone – 8,91.

Daugiausiai moksleivių technologijų egzaminą rinkosi Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje – net 67 kandidatai. Du abiturientai į egzamino laikymą neatvyko, o vidutinis jų balas mažiausias iš visų rajono bendrojo lavinimo mokyklų – 8,11.

Be profesinio rengimo centro moksleivių, technologijų egzaminą rinkosi 16 lukšiečių. Jų vidutinis įvertinimo balas – 9,19. Didžiausiu vidutiniu balu – 9,60 buvo įvertinti 5 Kriūkų vidurinės mokyklos abiturientai.
 
Dailės mokyklinį brandos egzaminą laikė 71 moksleivis iš Šakių „Žiburio“, Lukšių Vinco Grybo, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos ir Griškabūdžio gimnazijų, Šakių „Varpo“, Gelgaudiškio, Lekėčių ir Kriūkų vidurinių mokyklų, suaugusiųjų klasės ir vienas išorinis kandidatas. Bendras įvertinimo balas – 8,83 – didesnis už bendrą Lietuvos vidurkį – 8,65 balo.

Daugiausiai dailės egzaminą rinkosi „Varpo“ vidurinės mokyklos abiturientų – net 21, tačiau bendras jų įvertinimo vidurkis pats mažiausias rajone – tik 7,53 balo. Po 13 moksleivių šį egzaminą rinkosi Griškabūdžio ir Kudirkos Naumiesčio gimnazijose. Griškabūdiečių bendras įvertinimo vidurkis – 8,85 balo, o naumiestiečių – 8,50 balo. Didžiausiu balu – 10 buvo įvertinti penki dailės egzaminą laikę Lukšių Vinco Grybo gimnazijos abiturientai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.