Paskelbti užsienio kalbų egzaminų rezultatai

Gegužės 7 dieną abiturientams užsienio kalbos (vokiečių) valstybiniu brandos egzaminu prasidėjo 2011-ųjų metų brandos egzaminų pagrindinė sesija. Šiuo metu jau yra paskelbti užsienio kalbų valstybinių egzaminų rezultatai. Geriausiai pasirodė ir iš anglų kalbos egzamino 100 taškų surinko Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos moksleivė Vilija Balaševičiūtė.

Šiais metais vokiečių kalbos valstybinį brandos egzaminą rinkosi 616 kandidatų (keturi neatvyko), tarp kurių 56 abiturientai iš Šakių rajono. Šį egzaminą laikė „Žiburio“ gimnazijos (25), „Varpo“ vidurinės mokyklos (21), Kudirkos Naumiesčio gimnazijos (8) moksleiviai, o iš Lukšių V.Grybo gimnazijos ir suaugusiųjų klasės po vieną abiturientą. Mūsų rajone geriausiai egzaminą išlaikė Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivis. Jis iš 100 galimų taškų surinko 95, o antroje vietoje liko Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos abiturientas surinkęs 86. Šiek tiek mažiau (68 taškus) surinko suaugusiųjų klasės kandidatas.

Rusų kalbos egzaminą laikė trys mokiniai iš Marijampolės profesinio rengimo centro (19 taškų), „Žiburio“ gimnazijos (27 taškai) ir daugiausiai taškų surinko abiturientas iš suaugusiųjų klasės (45 taškai).

Norinčiųjų laikyti anglų kalbos egzaminą buvo daugiausiai, net 148 abiturientai, iš kurių penki neatvyko. Šiais metais geriausiai egzaminą išlaikė abiturientai iš „Varpo“ vidurinės mokyklos. Vienas moksleivis gavo 96 taškus, kitas – 97, o daugiausiai, net 100 taškų, surinko Vilija Balaševičiūtė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.