Gelgaudiškio specialioji mokykla - buvo, yra ir bus!

navikieneNors ne kartą buvo keičiami Gelgaudiškio specialiosios mokyklos pavadinimai, tačiau kaip ji besivadintų, nesikeitė tai, kad vaikai, o ypač specialiųjų poreikių, čia jaustųsi lyg namuose. Tiesiog geri namai – taip apie mokyklą buvo kalbama praėjusį penktadienį vykusioje jos 45-mečio šventėje.

Nuotr. B. Navikienė teigė, kad mokyklai pasiekti tai, ką dabar turi, pavyko tik darnaus ir susiklausiusio kolektyvo dėka.

Mokyklos direktorė Birutė Navikienė, sveikindama susirinkusius svečius, pripažino, kad apie mokyklą galėtų kalbėti daug ir ilgai. Svarbiausia, kad dabar jau aišku – mokykla buvo, yra ir bus. „Dabar padėtis stabili, nors ne vienerius metus buvo laviruojama tarp būti ir nebūti. Nebuvo aišku, ar eisime į pamokas, ar ne, ar galėsime toliau dirbti, ar ne.

Džiaugiamės, kad dabar viskas gerai, nors nuėjome ilgą ir sudėtingą kelią. Laimėjome svarbų metodinių centrų projektą - iš keturių centrų Lietuvoje vienas bus Gelgaudiškyje“, - šventės metu kalbėjo B. Navikienė.
Ne tik ateityje mokykla planuoja keistis bei tobulėti. Dabar, lyginant su ankstesniais metais, ji labai pasikeitusi, išgražėjusi. Mokyklos direktorė pripažino, kad viso to nebūtų pavykę įgyvendinti be darbštaus, susiklausiusio ir darnaus kolektyvo. Įgyvendinant įvairius projektus buvo atliktas kapitalinis mokyklos pastato remontas, rekonstruotas šilumos ūkis, įrengta salė. Pasak B. Navikienės, ypač svarbus paskutinių penkerių metų laikotarpis, per kurį ir formavosi mokyklos veidas. Prieš metus pasikeitė ir steigėjas - mokykla iš apskrities administracijos buvo perduota Šakių rajono savivaldybei.
 
Darbas su vaikais yra sudėtingas, o jei dar tie vaikai yra specialiųjų poreikių ir stengiamasi juos kuo labiau integruoti į visuomenę, reikia dar daugiau atsidavimo, pasiaukojimo, žinių. Tad ne vienas padėkos žodis jubiliejiniame renginyje buvo skirtas ne tik mokyklos vadovei, bet ir visam kolektyvui. Tikriausiai neišvardinsime visų sveikinusiųjų bei gražiausius linkėjimus išsakiusių svečių. Tarp jų buvo valdžios atstovai, bendruomenės nariai, kolegos. Kaip ir priklauso, šventės metu netrūko ne tik linkėjimų, bet ir dovanų. Krepšininko Lino Kleizos labdaros ir paramos fondas, kuriam atstovavo Marius Antanaitis, mokyklai įteikė keturis personalinius kompiuterius su visa programine įranga. Seimo narys Mindaugas Bastys, kalbėdamas apie Gelgaudiškio specialiąją mokyklą, sakė, kad ji yra lyg kelrodė žvaigždė, parodanti, kaip reikia dirbti ir atiduoti save, norint pasiekti puikių rezultatų. Padėkos raštą jis įteikė mokyklos direktorei B. Navikienei. Vicemerė Rima Rauktienė Padėkos raštu apdovanojo pavaduotoją ugdymui Genę Žilinskienę.

„Mus tikrai lydi gerieji angelai. Dažnai būna, kad sėdi ir mąstai, ką daryti, iš kur gauti pinigėlių ką nors įgyvendinti. Tad tiems geradariams ir mūsų angelams tariame ačiū ir įteikiame simbolinius angelus bei Padėkas“, - dėkodama už paramą kalbėjo B. Navikienė.

Po oficialios dalies visi norintieji buvo pakviesti į ekskursiją apžiūrėti atsinaujinusios mokyklos patalpas, o vėliau, skambant muzikai, pabendrauti bei pasidžiaugti mokyklos pasiekimais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.