Ekonomikos mokytojai žinių sėmėsi konferencijoje

mokytojosRugpjūčio 29 dieną „Swedbank“ Asmeninių finansų institutas, bendradarbiaudamas su Švietimo ir mokslo ministerija bei Mokyklų tobulinimo centru, Vilniuje surengė antrąją Nacionalinę ekonomikos mokytojų konferenciją. Joje dalyvavo daugiau nei trečdalis Lietuvos ekonomikos mokytojų, tarp jų ir trys mūsų rajono mokyklų atstovės.

Nuotr. Iš konferencijos daug naudingų žinių ir naujienų savo mokiniams parvežė ekonomikos mokytojos (iš kairės į dešinę) Daiva Palukaitienė, Joana Štrimaitienė ir Rasa Blekaitienė.  


Šakių „Žiburio“ gimnazijos ekonomikos bei verslo ir vadybos pagrindų mokytoja Daiva Palukaitienė, Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus ekonomikos mokytojos  Rasa Blekaitienė ir Joana Štrimaitienė iš konferencijos savo mokiniams parvežė naujausių žinių apie Lietuvos ir pasaulio ekonomiką, euro ateitį, asmeninių finansų tvarkymą ir verslo savanorystės naudą.

Pasak D.Palukaitienės, ekonomikos ir verslo mokytojų darbo specifika lemia, kad privalome domėtis naujovėmis, ekonomikos aktualijomis, negalime kasmet kartoti mokiniams tų pačių tiesų, nes ekonominė situacija nuolat kinta, senos vadovėlinės tiesos kartais nebeatitinka realios ekonomikos dėsnių. Todėl ypač džiugu, kad „Swedbank“ jau dveji metai labai aktyviai padeda mokytojams susiorientuoti ekonomikos nūdienoje, suteikia galimybę diskutuoti, semtis patirties, tobulėti.
 
„Šiemetinės ekonomikos mokytojų konferencijos programa buvo itin turininga ir įdomi“, - įspūdžiais dalijosi mokytoja. Daug naudingos informacijos  suteikė įžvalgi „Swedbank“ vyriausiojo ekonomisto Nerijaus Mačiulio dabartinės Lietuvos ir pasaulio ekonomikos apžvalga, Tomo Andrejausko euro  situacijos vertinimas ir įvedimo Lietuvoje prognozės.

„Ekonomikos mokytojų vertinimas rodo, kad finansinio raštingumo didinimas turėtų tapti vienu pagrindinių švietimo prioritetų. Siekiant ilgalaikės ir tvarios Lietuvos ekonomikos ir gyventojų asmeninės gerovės, ekonomikos mokytojams tenka labai svarbus vaidmuo“, - sakė „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto Lietuvoje vadovė Odeta Bložienė. Pernai ji mokytojams pristatė mokinių  finansinio raštingumo ugdymo metodinę medžiagą, šįkart pasakojo apie atsakingą skolinimąsi.

Vilniuje susirinkusius pedagogus pasveikinęs Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius ragino mokytojus uždegti mokinius nebijoti imtis asmeninio verslo iniciatyvos. Apie finansinio raštingumo ir verslumo sąsajas kalbėjęs „Swedbank“ valdybos pirmininkas Antanas Danys priminė, kad mokykloje išugdyti įgūdžiai - atidėti net ir kelis centus, ilgainiui gali tapti asmeninės gerovės pagrindu.  

D.Palukaitienė akcentavo, kad visa „Swedbank“ parengta medžiaga mokytojams ypač naudinga, nes naujojoje ekonomikos ir verslumo vidurinio ugdymo programoje asmeninių finansų temai rekomenduojama skirti didelį dėmesį. Daugiausia klausimų mokytojai turėjo Finansų ministrei Ingridai Šimonytei, kuri pažymėjo, kad pastarieji metai parodė, jog vaikai mokykloje turėtų išmokti ne tik skaičiuoti obuolius ar spręsti sudėtingas lygtis, bet ir suprasti valstybėje vykstančius procesus. Ministrė labai įtikinamai kalbėjo apie valstybės piniginę, kurioje pinigų visuomet yra tik tiek, kiek mes patys į ją įdedame.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.