Daugėja mokinių, gaunančių nemokamą maitinimą

vaikai_pienasNors moksleivių visoje Lietuvoje ir mūsų rajone mažėja, tačiau vis daugiau tėvų prašo  nemokamo jų vaikų maitinimo ugdymo įstaigose. Šiandien savivaldybės Švietimo ir sporto skyriui jau perduoti dokumentai nemokamą maitinimą skirti 1380 bendrojo lavinimo mokyklų mokinių.

Nuotr. Šakių „Aukuro“ pagrindinė mokykla ir šiemet dalyvaus Europos Sąjungos finansuojamose programose, siūlydama pradinukams pieno produktus ir vaisius.

Mažėjant mokinių skaičiui mokyklose, buvo tikėtasi, kad mažės ir gaunančiųjų nemokamą maitinimą. Paaiškėjo, kad pretendentų į šią socialinę paramą tik daugėja. Šiemet rajono seniūnijose tėvai dėl nemokamo maitinimo skyrimo jų vaikams lankėsi jau nuo pirmųjų liepos mėnesio dienų.

Pasak Švietimo ir sporto skyriaus specialistų, šiuo metu dar nepasiektas praėjusiųjų metų skaičius, kai iki lapkričio mėnesio buvo registruota 1600 mokinių, tačiau per du mėnesius šis skaičius gali būti pasiektas ir net viršytas. Nemokamas maitinimas skiriamas vaikams iš tų šeimų, kuriose mėnesinis biudžetas kiekvienam asmeniui yra mažiau nei 525 litai. Tokiu atveju mokama ir vienkartinė 156 litų išmoka mokyklinėms prekėms.
 
Praėjusiais metais buvo įgyvendinta iš esmės nauja mokinių maitinimo organizavimo bendrojo lavinimo mokyklose tvarka siekiant gerinti maitinimo kokybę ir įvairinti produktų racioną. Mokyklose visiškai neliko nesveikų maisto produktų ir patiekalų - bulvių traškučių, riebaluose virtų gaminių, saldainių, šokolado, įvairių konditerijos gaminių, kavos, gazuotų gėrimų ir produktų su įvairiais maisto priedais: konservantais, dažikliais, saldikliais, aromato ir skonio stiprikliais.

Kaip ir praėjusiais metais, papildomai rajono mokykloms siūloma dalyvauti Europos Sąjungos finansuojamose programose „Pienas vaikams“ ir „Vaisiai mokykloms“, siekiant, kad vaikai gautų daugiau jiems reikalingų medžiagų, vitaminų ir mineralų. Tik gaila, kad tuo pasinaudoja  ne visos mokyklos. Mūsų rajone ir šiemet šias programas įgyvendins Šakių „Aukuro“ pagrindinė mokykla, siūlydama savo pradinukams pieno produktus ir vaisius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.