Švietimiečiai domėjosi Vokietijos kolegų patirtimi

mokyklu_direktoriaiRugsėjo 19 – 24 dienomis rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus darbuotojai, švietimo įstaigų vadovai lankėsi Vokietijos Fiuseno ir Rotenburgo pagrindinėse mokyklose bei Miuncheno gimnazijoje. Čia jie susipažino su švietimo sistema, pasidalijo edukacinio darbo patirtimi, dalyvavo seminaruose apie gabių ir talentingų vaikų ugdymo galimybes.

Nuotr. Rajono švietimiečiai galėjo tik pavydėti puikios mokyklų materialinės bazės, apsirūpinimo visomis reikalingomis priemonėmis ir sporto inventoriumi.

Pasak Kriūkų vidurinės mokyklos direktorės Lilijos Liutvinienės, didelį įspūdį paliko švietimo ugdymo proceso organizavimas ir darbo metodikos, teorijos ir praktikos derinimas tarpusavyje, puiki Vokietijos mokyklų materialinė bazė: kabinetai aprūpinti visais reikiamais įrengimais ir mokymosi priemonėmis, čia sukurtos individualios darbo vietos praktiniams darbams, ypač biologijos, fizikos, chemijos, technologijų kabinetuose. Daug dėmesio skiriama sportui, sveikatai, saugumui. Mokyklos puikiai aprūpintos sporto inventoriumi, kokybiškai įruošti aikštynai.

L.Liutvinienė teigė, kad Vokietijos mokyklose labai didelis dėmesys skiriamas profesiniam informavimui ir konsultavimui. Čia organizuojamos profesinio mokymosi dienos, kad mokiniai galėtų iš anksto pasirinkti karjeros kryptį, pažinti savo gabumus ir talentus. Vokietijos mokyklose pastebimas ir skatinamas vaiko talentas, bet didžiausią vaidmenį jo ateities planavime visgi atlieka tėvai.  
 
Mūsų rajono švietimo įstaigų vadovai turėjo galimybę susipažinti su šiek tiek kitokia nei Lietuvoje Vokietijos švietimo sistema. Pagrindinėse mokyklose vaikai privalo mokytis nuo 5 iki 9 klasės, o 10 klasės lankymas yra pasirinktinas. Realinė mokykla (5 – 10 klasės) yra tarpinis variantas tarp pagrindinės mokyklos ir gimanazijos. Ją baigusieji įgyja brandos atestatą. Gimnazijose mokiniai įgyja  gilesnį bendrąjį išsilavinimą ir gauna brandos atestatą, suteikiantį teisę stoti į aukštąsias mokyklas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.